Inhoudsopgave
-Voorwoord
-Gadgets: IFA 2010 Berlijn
-Bekijk het eens van een andere kant!
-Interview
-Maak je website interactiever met... een poll! (Deel 1)
-Dropbox en de FON router
-Onze Tips en Handleidingen augustus
-Middelbare school bestendige laptops...
-Postvak-in
 

De redactie bestaat uit:
CorVerm (Hoofdredacteur)
crash
Eagle Creek
ErpCity
jackall
mumzel
profpc

De redactie is te bereiken op nieuwsbrief@helpmij.nl. Naar dit e-mailadres géén vragen sturen die betrekking hebben op computers en dergelijke. Deze horen op het forum geplaatst te worden.

Oplage
De nieuwsbrief wordt naar 33557 unieke e-mailadressen verstuurd. Deze e-mailadressen zijn via opt-in geselecteerd.

Adverteren
Indien u een advertentie wilt laten plaatsen in deze nieuwsbrief neem dan contact op met de redactie.

nod32 bestellen

Advertentie informatie aanvragen

Aan- en afmelden
Om u aan te melden voor de nieuwsbrief kunt u naar deze pagina gaan.
Wilt u de volgende uitgaven niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief naar u doorgestuurd en wilt u hem zelf ontvangen? Ga dan naar deze pagina en meldt u aan. U zult dan automatisch de volgende nieuwsbrief ontvangen.

Wilt u nog eens een artikel nalezen? Wanneer u lid van de vereniging bent, kunt u hier in oude nieuwsbrieven bladeren.

DISCLAIMER
Alle handels en/of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. De redactie van de Helpmij Nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit de redactie iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen, waaronder begrepen directe en indirecte schade. Het toepassen van informatie en gebruik van software is voor eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nimmer openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Het is niet toegestaan om de inhoud, of delen daarvan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te gebruiken.

De redactie heeft het recht om (ingezonden) bijdragen zonder opgaaf van redenen te weigeren, dan wel te wijzigen of in te korten.


Voorwoord

Auteur: profpc

Top

De schoolvakanties zijn weer afgelopen, ten minste nu voor de regio Zuid-Nederland. De andere regio's zijn al eerder begonnen, maar die hadden natuurlijk ook eerder vakantie. Ook buiten zie je spandoeken met "De scholen zijn weer begonnen". Een campagne die nodig is, omdat er helaas vlak na de zomervakantie kinderen te vaak betrokken zijn bij een ongeval. Deze campagnes attenderen ons erop dat er weer schoolgaande kinderen zijn. Ook de kinderen zelf worden gewezen op hun verkeersgedrag.

Ook hebben de meeste redacteuren vakantie gehad en hebben we niet een hele dikke nieuwsbriefeditie. Toch staan er leuke artikelen in, zoals het maken van een poll op je eigen webite, natuurlijk de leukste gadgets en een interview deze keer met Lita112! Maar laten we niet te veel op de inhoud ingaan.

Laten we gaan lezen...




Gadgets: IFA 2010 Berlijn

Auteur: ErpCity

Top

september 2010: IFA logo-index-de..gif In Berlijn gingen afgelopen vrijdag voor de vijftigste maal de deuren van de “Internationale Funkausstellung” (IFA) open. De show duurt tot en met 8 september. Met “funk” heeft de show nog maar weinig te maken, behalve dan de enorme presentatie van de laatste generatie tv-toestellen…  
Het is gewoon de grootste consumentenelektronicabeurs  ter wereld, van haardroger, via kussenwarmer en gekoeld wijnkabinet tot de laatste kreet in e-readers, smartphones en surroundsystemen, er is van alles te vinden.

Tablet PC’s en eReaders zijn “hot” op deze show. Bijna elke zichzelf respecterende computerfabrikant presenteert er wel een “kloon” of “look-a-like” van de iPad.

september 2010: samsunggalaxytab-android3..jpg Het meest opvallend is de Samsung Galaxy Tab. Samsung timmert enorm aan de weg met dit, van de Galaxy smartphone afgeleide, apparaat. De officiële prijs is nog niet bekend, maar geruchten zeggen dat deze rond de € 750 zal liggen… toch een stukje prijziger dan de iPad.

Qua specificaties biedt de Galaxy Tab wel iets meer dan de iPad. Zo heeft het apparaat twee camera’s, een snellere processor en ondersteuning voor Flash. Je schijnt zelfs te kunnen bellen met het ding.

De Galaxy Tab draait nu nog op Android 2.2 maar zal, zodra dit beschikbaar is, worden uitgerust met 3.0.

De technische verschillen tussen de meeste apparaten zijn niet enorm groot, het zal dus moeilijk worden een keuze te maken. Wel ziet men enorme prijsverschillen.

 Andere in het oog springende apparaten in diverse categorieën..:

september 2010: Airfryer..jpg Philips toont de gepatenteerde Airfryer, een apparaat waarmee zonder olie frieten kunnen worden gebakken. Dus “uiterst gezond” en met minder vervelende luchtjes.
september 2010: Broodrooster..jpg Ook in „broodroosterland“ kunnen blijkbaar nog zaken uitgevonden worden:

Arzum Firrin toont een toaster waarbij de boterhammen er, zeer verrassend, aan de zijkant uitkomen.
september 2010: Kenwood wekker..gif De wekkerradio wordt door Kenwood nieuw leven in geblazen. De AS-iP70 heeft naast de ouderwetse wekfunctie met FM radio ook een iPod/iPhone dock en een digitaal fotolijstje.  Via een SD kaartslot kunnen ook mp3 bestanden afgespeeld worden.
september 2010: pastamachine..jpg Zelf pasta maken wordt een fluitje van een cent met de Comfortcook pastamaker. Je mikt de benodigde ingrediënten in het apparaat, dit maakt er vervolgen automatisch het deeg van. Het apparaat wordt geleverd met 10 verschillende extrudeerschijven waarmee evenzovele verschillende vormen pasta kunnen worden gemaakt. Binnen 15 minuten produceert deze machine genoeg pasta voor 4 personen.

AF Electronics GmbH & Co. KG brengt een oplossing voor een steeds nijpender wordend huiskamerprobleem: het feit dat er steeds meer apparaten komen met HDMI uitgangen terwijl de tv maar één of twee ingangen heeft.

september 2010: HDMI switch..jpg De HDMI 1.4 switcher 4 naar 1 AF-H4S41 met afstandsbedienig schakelt in minder dan 1 seconde tussen de verschillende inputs. Verder heeft de switch geen enkele moeite met alle nu gangbare HD formaten, en zelfs 3D is geen probleem...



Bekijk het eens van een andere kant!

Auteur: Bjorn Snelders

Top

Je kent het vast wel, je komt op een pagina, klikt op het product van je keuze en vervolgens kom je op een 3D-weergave terecht. Als je met je muis erover beweegt kun je het voorwerp 360 graden draaien. Zo krijg je een beter beeld van het product, de verhoudingen, de grootte en zelfs materialen.

Geen idee waar ik het over heb? Klik dan hier voor een aantal voorbeelden.

Zou het je niet mooi vinden om zoiets op jouw eigen website te hebben? Zeker als je een webshop hebt en meer wilt laten zien van een specifiek product, komt het je zeker van pas.
In het geval dat je het je afvraagt: het is eigenlijk helemaal niet zo heel spannend om zoiets zelf te maken. Je hebt een draaiende ondergrond nodig, een (digitale) fotocamera, een statief en een klein programmaatje van Yofla, daarover verderop in het artikel meer.

Zo maken we een 3D-weergave
Hieronder vind je de stappen hoe je de foto’s krijgt, waarvan we later een 3D-weergave gaan maken.

  • Zet de draaiende ondergrond klaar, met je product erop. De draaiende ondergrond kan eigenlijk van alles zijn, zelfs een barkruk of een platenspeler is goed te gebruiken, zolang het maar gelijk kan ronddraaien.
  • Zet vervolgens je camera op een statief en plaats die op de gewenste hoogte voor je product.
  • Zet eventueel een extra lamp klaar om de belichting optimaal en hetzelfde te kunnen houden.
  • Maak nu een foto van het product, en draai het product vervolgens een klein stukje verder.
  • Als je deze stap herhaalt tot je rond bent, krijg je het beste resultaat.
  • Maak een nieuwe map aan op je computer en noem die bijvoorbeeld '3D-object'.
  • Open de map '3D-object'.
  • Maak vervolgens nog een map aan en noem die 'images'. Plaats daar de gemaakte foto's in.
  • Ik raad je aan om de foto's eerst te verkleinen voordat je aan de volgende stappen begint.


Je hebt nu een hoop foto's van een (steeds een stukje verder) draaiend product. We gaan deze nu samenvoegen met behulp van '3D Object Rotate' van Yofla.

  • Ga naar de website van Yofla
  • Klik op 'Download now' achter '3D Rotate Free' en sla het bestand op een makkelijk terug te vinden plaats, bijvoorbeeld je bureaublad.
  • Pak het zojuist gedownloade bestand uit.
  • Open de map en ga direct naar de map 'config-utility'.
  • Dubbelklik nu op 'config_utility.exe'.
  • Kies hier 'Choose Dir'.
  • Ga naar de map waarin je de foto's in hebt geplaatst en klik op 'Open'.
  • De code die we nodig hebben wordt nu voor je gegenereerd.
  • Klik nu op 'Save File' en sla het 'config.xml'-bestand op in de map '3D-object'.

De foto's en het config.xml-bestand staan nu op de juiste plek. Hier moeten we alleen nog een flash-bestandje aan toevoegen.

  • Ga terug naar de map van '3D rotator' en ga naar de map 'examples'.
  • Kopieer het 'rotateTool.swf'-bestand.
  • Plak dit vervolgens in dezelfde map als het config.xml-bestand.

Voeg de interactieve 3D-weergave toe aan je website
Je bent nu klaar met de bestanden, de map kun je nu uploaden naar je server.
Maar... je bent nog niet klaar. Uiteraard moeten we de 3D-presentatie toevoegen aan de pagina waar je hem wilt laten verschijnen. Open deze pagina dan ook eerst.

Ga nu in de html-code van je pagina op de plek staan waar het terecht moet komen en plaats daar de volgende code:

<object width="100" height="100" data="rotateTool.swf" type="application/x-shockwave-flash">
<param value="high" />
<param name="src" value="rotateTool.swf" />
<param name="quality" value="high" />
</object>

Verander de width- en height-waarden in het gewenste formaat. In dit voorbeeld gaan we uit van het feit dat je html-pagina zich in dezelfde map bevindt als rotateTool.swf en config.xml. Als dit niet het geval is, kun je dat aangeven bij value="rotateTool.swf". Geef hier aan waar rotateTool.swf zich bevindt. Houd er wel rekening mee dat rotateTool.swf en config.xml altijd bij elkaar moeten staan.

Ik wens je veel succes met het maken van interactieve 3D-weergaven!

september 2010: alphamega..jpg AlphamegaHosting.com, is een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande hostingprovider die levert in Nederland en België.
Zij staan bekend om hun proactieve hulp en begeleiding. Klik hier om kennis te maken met AlphamegaHosting.com.



Interview

Auteur: mumzel

Top

Deze maand een interview met Lita112, één van de gewaardeerde helpers bij Helpmij.nl.

februari 2010: nieuwsbriefIV..gif

Niet iedereen weet het profiel van gebruikers te vinden: wil je ons eerst vertellen wie je bent? En hoe kom je aan je nickname en je avatar?
september 2010: lita112..jpgMijn nickname komt bij het Amerikaanse worstelen vandaan, die met Hulk Hogan. Één van de worstelende dames heette zo en dat is blijven hangen. De toevoeging 112 komt van een andere website waar de naam Lita al bezet was.
Mijn Avatar is om mensen een beetje op het verkeerde been te zetten. Klein duiveltje klopt als een bus, maar de babyblauwe kleur doet denken aan een man. Stiekem ben ik gewoon een vrouw en zie op het forum dan ook vaak dat ik met hem, hij, enz word aangesproken. Ik vind het wel leuk om dan te kunnen zeggen dat ze toch echt met iemand van het vrouwelijke geslacht te maken hebben, hahahah!

Wat is je leeftijd?
Ik ben 30 jaar.

Wat is je status?
Single, geen kids

Wat voor beroep oefen je uit en heb je daarin ook met computers te maken?Momenteel werk ik voor de ANWB alarmcentrale en daar hoop ik nog lang te mogen blijven!

Je bent al sinds 18 september 2004 lid van Helpmij.nl, maar hoe ben je er eigenlijk mee in aanraking gekomen?
Het is allemaal begonnen met deze vraag: https://www.helpmij.nl/forum/showthread.php/178801-XP-opnieuw-instaleren-met-behoud-van-de-andere-partities . Toen heb ik een aantal jaar af en toe eens een vraag gesteld en me steeds meer verdiept in de materie computers en wat erbij hoort. Sinds 2008 ben ik echter behoorlijk actief.

Wat is de reden dat je na zo'n lange tijd nog steeds op het forum actief bent?Eigenlijk heel simpel, ik vind het leuk om mensen te kunnen helpen bij problemen. Dat in combinatie met computers is voor mij dus ideaal. En ik leer zelf ook steeds meer bij.

De bezoekers van Helpmij.nl kennen jou omdat je helper bent op het forum. Hoe ben je daar zo bij betrokken geraakt? Het begon me op te vallen dat er toch een vast groepje mensen is dat met de meeste oplossingen en antwoorden komt. Daar wilde ik graag deel van uitmaken.

In je Helpmijprofiel staat bij hobby’s  onder andere computers ingevuld , heb je nog andere hobby’s die niet vermeld staan? Waterpolo, een sport die ik al 20 jaar beoefen. Games (PSP en PC), lezen (alleen nog in het Engels), lekker de kroeg in, films en tv.

Wanneer ben je begonnen met ‘computeren’ en waar komt je belangstelling voor computers vandaan? Ik kreeg op mijn 9de de nintendo 8 bit, eenentwintig jaar geleden. Zo’n twee jaar later mijn eerste pc, een 386 die presteerde als een 486. Sindsdien ben ik nooit meer afgeweken van de pc.

Wat voor een computer gebruik je zelf en waar gebruik je die het meest voor?
Ik gebruik een zelf samengestelde pc (met hulp van Helpmij uiteraard). Systeemspecs staan netjes aangegeven in mijn systeem bij mijn profiel!
Gebruik de pc voor alles, film, tv, games, internet, eigenlijk het enige dat ik niet doe is programmeren.

Welke gebieden in het computergebeuren spreken je het meest aan?
Het gamen, op het forum ben ik het meest actief in die sectie en de hardware die ervoor belangrijk is, zoals de videokaarten.

Welke andere computerfora bezoek je nog, behalve Helpmij.nl?
Actief, nou ja redelijk dan, het forum van tv Noord. Ze hebben een programma op zaterdag dat de hardeschijf heet (lach me altijd helemaal rot, ze zijn niet heel erg goed op de hoogte). Verder geen enkele en dat komt voornamelijk omdat ze in mijn ogen onoverzichtelijk zijn.

Onderhoud je of heb je zelf een website?
Nog niet, moet die nog steeds af maken. Ooit gaat dat lukken!

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt op gebied van computers? Een processorkoeler zo vol met stof dat de fan er letterlijk een baan in had gedraaid! Dat het ding nooit in brand is gevlogen is iets waar ik me nog steeds over verwonder! Ben niet eens aan de schoonmaak ervan begonnen, het was net beton.

Wat is de grootste computerblunder die je begaan hebt en waar ben je het meest trots op? Toen ik voor het eerst in mijn oude Medion kast aan het schoonmaken was, en niet op de hoogte van statische elektriciteit, stekkers er nog in, heb ik mijn moederboard opgeblazen, oeps! Die pc ligt ergens op de schroothoop nu.

Wat, is je favoriete boek, film, muziek? Boeken: De Sookie Stackhouse serie en the Lord of the Rings.
Film: Te veel om op te noemen eigenlijk. Heb dan ook een aardige collectie. Maar Avatar, Kick Ass en Nine zijn momenteel favoriet.
Muziek: Ben niet zo weg van klassiek, country, Nederlandstalig en dance. Verder vind ik alles wel leuk.

De maaltijd waar we jou ’s nachts wakker voor kunnen maken is..
Gekookte spruitjes! Maar lasagne of witlof is ook prima.

Het was een waar genoegen eens een vrouw in het computercircuit te spreken, bedankt voor je interview!






Maak je website interactiever met... een poll! (Deel 1)

Auteur: Jeroen Hoekstra

Top

In dit artikel gaan we een pollscript installeren. Hiermee kun je op je site een stelling plaatsen waarop je bezoekers kunnen reageren. In de meeste gevallen worden ook gelijk de resultaten getoond. Verder is het de bedoeling dat je maar één keer een stem uitbrengt om geen misleidende resultaten te krijgen. Het script dat we gaan bekijken is Advanced Poll. Laten we beginnen met het downloaden van het script. Je kunt de laatste versie van Advanced Poll downloaden van de Advanced Poll-website. Het bestand dat je gedownload hebt is een zip-bestand. Dat zul je moeten uitpakken met unzip-software .

Nadat het bestand is uitgepakt heb je twee mappen, namelijk 'db' en 'textfile'. Je kunt dus kiezen voor een op tekstbestanden gebaseerd pollsysteem of voor een database-versie. Laten we de uitdaging aangaan! We gaan voor het database-gestuurde pollsysteem.

Hieronder zullen we de stappen beschrijven om het systeem te installeren:

  1. Hernoem de map 'db' naar 'poll' en verwijder eventueel de 'textfile'-map.
  2. Maak een database aan. De stappen die je moet ondernemen om een database aan te maken zullen niet gelijk zijn voor iedere hostingprovider. Onthoud tijdens het aanmaken van de database de naam die je de database hebt gegeven, de gebruikersnaam en het wachtwoord die je hebt aangemaakt voor de betreffende database.
  3. Open de map 'poll'. In deze map bevindt zich een map 'include'.
    Open de map 'include'. In deze map staat een config-bestandje, genaamd 'config.inc.php'.
  4. Open het bestandje 'config.inc.php' met een text-editor (bijvoorbeeld ConText).

Hierin zie je de onderstaande regels staan:

$POLLDB["dbName"] = "poll";
$POLLDB["host"] = "localhost";
$POLLDB["user"] = "root";
$POLLDB["pass"] = "";

Vervang hierin de waarden met de informatie van jouw database, zodat het er uitziet als hieronder:

$POLLDB["dbName"] = "NAAM_VAN_JOUW_DATABASE";
$POLLDB["host"] = "localhost";
$POLLDB["user"] = "GEBRUIKERSNAAM";
$POLLDB["pass"] = "WACHTWOORD";

  • Open je FTP-programma (bijvoorbeeld SmartFTP)
  • Upload de map 'poll' naar je webruimte.
  • Nu kun je verder met de installatieprocedure.
  • Open de URL http://www.jouwdomeinnaam.com/poll/install.php in een browser (vergeet niet om eerst .jouwdomeinnaam.com te vervangen door je eigen domeinnaam) en volg de instructies op het scherm.
  • Tijdens de installatieprocedure wordt er gevraagd om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren. Deze zijn voor het admin-gedeelte van de poll. Gebruik hiervoor niet de logingegevens van de database, maar bedenk een nieuwe.
  • Als de installatie voltooid is, krijg je een demopagina te zien waar je een vijftal demo's kunt uitproberen. Je kunt de code aan de linkerkant ook verwerken in je eigen site.
  • Om een nieuwe poll aan te maken loggen we in op onderstaande URL met de login-gegevens die je hebt bedacht tijdens de installatieprocedure.
    http://www.jouwdomeinnaam.com/poll/admin/
  • Advanced poll is onder andere beschikbaar in het Nederlands. Je kunt de taal wijzigen bij 'General Settings'. Kies bij 'Language' Dutch uit het dropdown-menu en klik op 'Submit Settings'.

In het volgend artikel zullen we het admin-gedeelte nader bekijken en diverse instellingen onder de loep nemen. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je al eens het een en ander proberen.

september 2010: alphamega..jpg AlphamegaHosting.com, is een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande hostingprovider die levert in Nederland en België.
Zij staan bekend om hun proactieve hulp en begeleiding. Klik hier om kennis te maken met AlphamegaHosting.com.



Dropbox en de FON router

Auteur: femke98

Top

Deze keer hebben we niet een Ubuntu artikel, maar behandelen we vanuit de blog van Femke98 artikelen over Dropbox en de FON router.

Dropbox – opslag

 september 2010: u1..jpg

Dropbox maakt het heel eenvoudig om bestanden te delen met al je computers en vrienden. Het werkt als een gewone folder die je kunt plaatsen ergens op je computer. Zodra je een bestand in deze map stopt wordt het direct geüpload. Deze bestanden kun je vervolgens weer delen met anderen die je eenvoudig kunt uitnodigen voor een bepaalde folder, wat erg handig kan zijn als je gezamenlijk aan een project werkt.

De bestanden zijn ook online toegankelijk door middel van een eenvoudig te gebruiken web interface die ook een galerij functie biedt om makkelijk en snel je foto’s te laten zien. En als je per ongeluk iets weg gooit kun je het altijd weer ongedaan maken, dus je bestanden zijn altijd veilig.

Dropbox is recent gestart, dus iedereen kan nu gratis een account maken met 2 GB opslag. Te gebruiken met Windows, Mac en Linux.

Meld je aan via onderstaande link en verdien zo extra 250 MB ruimte. Je doet mij er een plezier mee want ook ik krijg dan 250 MB extra. Wanneer je Dropbox hebt geïnstalleerd kan je zelf weer uitnodigingen versturen en verdien je tot maximum 3 GB aan extra opslag.
https://www.getdropbox.com/referrals/NTExMjcyNjU5

La Fonera – gratis draadloos internet

Een korte samenvatting:

Het fenomeen La Fonera begint nu toch echt behoorlijke vorm aan te nemen.

FON is de grootste WiFi-delende gemeenschap ter wereld. FON’s La Fonera draadloze routers laten mensen toe om een klein deel van hun breedband internet te delen met de rest van de FON-gemeenschap. In ruil voor dat delen krijgen de FON-leden, Foneros, gratis WiFi toegang op FON Spots wereldwijd. FON is sinds 2006 uitgegroeid tot 800.000 leden en 250.000 hotspots dankzij investeerders zoals Google, Skype, British Telecom en vele anderen.

september 2010: u2..jpg

Mensen die niet wensen hun internet te delen d.m.v. een La Fonera kunnen nog steeds verbinding maken met een FON Spot door aankoop van een goedkope dagpas toegangspas.

Voordelen:

Waarom zou ik meedoen met FON?

  • Je betaalt reeds voor een internet verbinding thuis? Waarom 2x betalen? Deel je verbinding thuis en waar ook je een FON spot vindt (en dat zijn er al veel en groeiende) kun je gratis verbinding maken.
  • Heb je een goede locatie, je woont bijvoorbeeld net over een café, dan kan je er ook een beetje geld aan verdienen door dagpassen te verkopen via je FONspot aan ‘Alien’ Foneros.

 De fon deal:

FON belofte om de La Fonera router 24/7 te onderhouden. Wat betekent dit?

Het FON-idee zal alleen werken als iedereen zijn hotspot continue laat werken.
Dit houdt niet in dat u in paniek moet raken als er een stroom of internetstoring plaatsvindt! We vragen hooguit dat je je hotspot niet uitschakelt als je naar bed, je werk of op vakantie vertrekt!

Meer informatie over de draadloos router Fonera+ op deze pagina.

Fonera 1
Deel 1
Deel 2
Deel 3

Fonera 2
Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4
Deel 5

 FON is populair

Na de vakantie periode wint FON weer aan populariteit. Uit de enquête blijkt dat er de laatste weken veel gestemd wordt, dat mensen graag een FON spot willen aantreffen op hun vakantie bestemming of onderweg. Via de site http://www.fonveendam.nl/ komen de laatste weken ook veel aanvragen binnen voor een promotiecode voor een bestelling van de Fonera+ en de Fonera+`s worden ook nog eens direct besteld, nadat het mailtje van FON ontvangen is.

Of het nu komt door de hoge mobiele internetrekeningen van de telecomaanbieders of dat iedereen op vakantie een FON spot tegenkwam, uitprobeerde en nu zelf tot aanschaf overgaat, feit blijft dat er nog steeds interesse is in FON en dat mensen steeds meer apparaten hebben waar Wi-Fi op zit, mensen niet te veel willen betalen voor hun internettoegang en dat er ook nog eens wereldwijd FON spots.

XMARKS

Met Xmarks synchroniseert u uw bladwijzers tussen verschillende computers én browsers.

Het is een probleem waar veel mensen dagelijks mee geconfronteerd worden. U hebt thuis een computer, werkt op kantoor of school met een andere en loopt tussendoor misschien ook nog met een laptop rond. Op al die computers surft u wel eens en bookmark u de leukste en interessantste sites die u tegenkomt.

Het probleem is natuurlijk dat die bladwijzers op elke computer apart worden opgeslagen. Die fragmentatie wordt al snel vervelend, die ene bladwijzer die u nú nodig heeft blijkt natuurlijk net op de andere computer te staan.

Xmarks biedt hierbij hulp, het programma laat u een account aanmaken waarop al uw bladwijzers gegroepeerd worden. Daardoor kunt u vanaf elke computer toch aan de slag met uw eigen sites. Door de automatische synchronisatie wordt het ook nog eens kinderspel om de favorieten op al die computers geüpdatet te houden. Bij publieke computers waarop u zelf geen programma's mag installeren kunt u de webinterface gebruiken.

Xmarks voegt naast het delen van bladwijzers tussen de drie browsers nog wat extra functies toe. Voorlopig zijn die enkel voor Firefox, maar de nieuwe Safari- en Internet Explorer-versies zouden snel moeten volgen.

Xmarks kan u bij Google een preview van de resultaten laten zien (let wel: het lijkt alleen met Google.com te werken en niet met .be of .nl). Via die previews kunt u ook een lijstje met suggesties krijgen van gelijkaardige sites die u mogelijk interesseren. Die extra functies zijn wel interessant, maar toch eerder bijkomstig naast de hoofdfunctie van Xmarks.

Windows XP/Vista, Mac OS X, Linux

Installeer Xmarks via de add-on pagina van Firefox of Windows.
Di versie is enkel voor Firefox 3 geschikt, voor de (oudere) versies voor IE en Safari kun je hier terecht.

Een enorm handig programma om uw bladwijzers overal toegankelijk te houden. Onmisbaar als u meerdere computers of browsers gebruikt.

Gratis en vrije open-bronprogramma's voor Windows

Ook in Windows kunt u vaak dezelfde gratis en vrije open-bronprogramma's installeren als in Linux.

Dat bespaart u licentiekosten. Bovendien kunt u dan ook in Windows blijven werken met dezelfde programma's waar u al aan gewend bent in Linux.

Hier vindt u een opsomming van enkele veelgebruikte open-bronprogramma's in Windows:

Webbladeraars
Firefox (van Mozilla)
Opera
Chrome (van Google)

Kantoorpakketten
Open Office (van Oracle / Sun Microsystems)
Lotus Symphony (van IBM)

E-mailprogramma
Thunderbird (van Mozilla)

E-maildienst
Gmail van Google. Een webdienst en dus geen programma, maar het verdient zeker vermelding.
Hieraan gekoppeld zitten vele handige andere gratis webdiensten:
- Google sites
- Picasa webalbums (voor foto's)
- Youtube
- enzovoorts....

Fotobewerking
Gimp
Picasa (van Google)

(overgenomen van http://sites.google.com/site/computertip/openbronvoorwindows)

Ik hoop dat het artikelen zijn geweest waar u wat aan heeft. Maar als u een aardig artikel wilt lezen over Ubuntu wat nog niet is geweest, dan mag u dat altijd laten weten. Wie weet inspireert je vraag mij voor de volgende nieuwsbrief!! Je kunt je vraag plaatsen in de nieuwsbriefsectie op het Helpmij-forum (klik op de link).

Bedankt weer voor het lezen van mijn nieuwsbrief en tot de volgende keer.

Groeten femke98.




Onze Tips en Handleidingen augustus

Auteur: profpc

Top

Deze maand weer een editie van de Tips en Handleidingen. We beginnen eerst met de handleidingen die op het forum zijn geplaatst. Daarna geven we een overzicht van de handleidingen die onlangs geplaatst zijn, en die allemaal in een PDF-formaat te downloaden zijn. Zo kun je makkelijk de handleiding downloaden en uitprinten en op elk gewenst moment de handleiding doornemen. Zelf kun je ook een handleiding plaatsen, dat kun je doen in het Tips en Handleidingen-forum. Verderop in het artikel komen we bij Handige Software waar je een overzicht van de laatst geplaatste software in de sectie Handige Software vindt.

Cmd/Regedit/taskmanager Herinschakelen
Gemaakt door mapleanton
Sommige virussen kunnen je CMD/ regedit/ taskmanager uitschakelen, hier wordt uitgelegd hoe het opgelost moet worden.

Hieronder vind je een overzicht van de laatst geplaatste software in de sectie Handige Software. Bij sommige programma's is het mogelijk dat je een PDF-handleiding kunt downloaden en eventueel kunt uitprinten. De handleidingen komen van het Handleidingen-forum van Helpmij.nl vandaan. Als er een handleiding beschikbaar is in PDF bij een programma, dan kun je dit gemakkelijk herkennen doordat er "Download hier de handleiding:" eronder vermeldt staat.

Software: Geplaatst door: Omschrijving:
Scan taylor 0.9.9.1 Bertus Programma om gescande documenten te bewerken.
speccy 1.03.162 Bertus Informatie tool voor de pc, geeft informatie wat er in de computer zit zoals hoeveel sloten RAM-geheugen, videokaart, processor etc.
KMPlayer Alfred 2 Speelt beschadigde en onvolledige videobestanden af waar anderen dat gebrekkig of helemaal niet doen.
Firefox via spraak besturen! Harry Snor Add-on voor Firefox, zodat je echt hands-free kunt surfen.
Windows logon changer Bertus Verandert de achtergrond van het loginscherm in Windows 7.
Harddrive eraser Bertus Wist een volledige harddisk.
AVCHDCoder Bertus Programma dat onverteert MKV, M2TS, Blu-ray en WMVHD files naar AVCHD.
tidy start menu Bertus Startmenu aanpassen en optimaliseren.
SandboxIE wampier Een gratis, makkelijk te gebruiken sandbox (veilige virtuele omgeving).
VSO inspector Bertus Dit programma geeft aan wat er met het apparaat gebrand kan worden.



Middelbare school bestendige laptops...

Auteur: ErpCity

Top

De droom voor de ouders van de scholier die zich voor de zoveelste keer bij hen meldt met zijn (voor zijn opleiding verplichte) laptop die weer eens spontaan, uit zichzelf, gevallen is of waar in de schoolkantine gewoon uit het niets een glas vol nattigheid over viel: het Panasonic Thoughbook

september 2010: cf31toughbooksep22010..jpg

Absoluut schokbestendig, stofdicht en waterdicht!

Twee series (Serie 19 en 31) met respectievelijk 10,4 en 13,1 inch beeldscherm, 160GB harddisk, Intel Core i5 processor en 6 GB DDR3 SDRAM. Daarnaast Gigabit Ethernet, WiFi IEEE 802.11a/b/g/n, Bluetooth 2.1, een HDMI slot, vier USB poorten en een SD card slot.

Deze laptops zijn vanaf september beschikbaar in Japan en komen zeer waarschijnlijk binnenkort naar Europa...




Postvak-in

Auteur: Eagle Creek

Top

In onze vaste rubriek beantwoorden we vragen en plaatsen we reacties van onze lezers.



LS,

In de nieuwsbrief: "Helpmij.nl nieuwsbrief juli 2010" staat een mooi artikel over "Zet je ING-overzichten in Excel", het betreft een vervolg en zou graag het eerste artikel eerst willen hebben/lezen/uitvoeren maar kan het nergens vinden op het forum.
De betreffende nieuwsbrief heb ik niet meer (die eerste)

Kunt u mij vertellen hoe ik aan dit eerste artikel kan komen????

Met vriendelijke groet,
Thedonnl

Beste Thedonnl,

De meest recente nieuwsbrief is na te lezen op http://nieuwsbrief.helpmij.nl. Oudere uitgaven staan in het archief, dat hier te vinden is. Let wel: het archief is alleen toegangelijk voor leden van de verenging. Als alternatief zou je iemand anders kunnen vragen de nieuwsbrief even naar je door te sturen.

Eagle Creek



waarom krijg ik van jullie mail terwijl ik nog nooit op jullie site ben geweest.
jullie gebruiken andere mensen zijn pc soms hier voor.
stel het erg op prijs als jullie de rommel van mail niet meer naar mij mailen ook niet via via

Beste,

Onderzoek heeft uitgewezen dat je niet in ons forumbestand staat, noch dat van de nieuwsbrief.
Graag zouden we van je willen weten of
- Je je e-mail ontvangt op een ander adres, en dan door laat sturen?
- Je een voorbeeld kunt laten zien van een door ons verstuurde e-mail.

Dan zullen we het verder bekijken.

Verder mailen wij niet "via via", en gebruiken zeker andermans systeem hier niet voor.  Wij mailen slechts via ons eigen mailsysteem.

Eagle Creek



Geachte redactie,

Ik sta helemaal achter het verhaal van Dhr. Oostra:

Dag Redactie,
Ik waardeer jullie nieuwsbrief zeer. Maar helaas, ik kan 'm niet meer lezen sinds ik een nieuwe PC heb met Windows7 en daar zit het waardeloze Windows Mail op ipv OE dat gewoon prima was. De weergave van de Nieuwsbrief is nu zo petieterig dat hij niet meer te lezen is. Tekengrootte veranderen haalt niets uit. Is er een mogelijkheid om OE onder Win7 te laten draaien want dit is echt niks.
Vriendelijke groet,
J.R.Oostra


In Windows live mail, zijn inderdaad de letters zeer klein, en niet groter te krijgen.
Wat u m.i. kunt doen, is een link meesturen om de nieuwsbrief in "webversie" te bekijken. Velen zijn u hierin al voorgegaan, o.a. de nieuwsbrief van de consumentenbond en ExcelTips.
Mogelijk kunt u hier een vervolg aan geven.
m.v.g. G. klein

Beste heer Klein,

Binnen Windows Live Mail zijn alleen de kopjes in grootte aan te passen, niet de inhoud. Dit komt omdat wij deze vast hebben gelegd in onze nieuwsbrief, en Windows Live Mail respecteert dat. Sommige andere e-mailprogramma's doen dit niet, en "zoomen" de e-mail alsof het een geheel is.

Wij hebben de nieuwsbrief nog eens bekeken in Windows Live Mail, maar komen niet tot de conclusie dat de letters overdreven klein zijn. Evenwel kan uw persoonlijk wens zijn om de letters toch groter weer te geven.

Een webversie van de meest recente nieuwsbrief is altijd te vinden op http://nieuwsbrief.helpmij.nl.

Verder kunt u zelf via Bestand -> Opslaan als de nieuwsbrief opslaan als webpagina, waardoor u de zoomfunctie van uw browser kunt benutten.

Eagle Creek



Heren/dames,

bij deze wil ik u gewoon een compliment geven, voor uw moeite en energie om de nieuwsbrief elke keer maar weer tiptop in orde te krijgen.

Alhoewel ik reeds vanaf 1983 in de IT branche zit ( begonnen in de "voorhistorische" tijden van RPG I en II en de oeroude voorwereldlijke sys34 van IBM en de Burroughs3500 machines en de backup schijven van elk 360 Kb - let wel: ik schrijf Kb en niet Mb) ), leer ik telkenmale weer uit uw nieuwsbrieven.

Mijn dank nogmaals voor uw aller inzet en moeite.
Met vriendelijke groet,
Hans B. / Lid van uw nieuwsbrief.

Beste Hans,

Een dankwoord is altijd welkom!

Eagle Creek



Geachte,

De bijlage toont en beschrijft tevens (met rode tekst) het probleem van de layout van uw nieuwsbrief. Ik lees hem nauwelijks, vanwege dit aanhoudend irritant probleem.

Graag uw antwoord op het abonnementadres *KNIP*
Met dank voor uw welwillende aandacht ter zake,

Hoogachtend
G. V

Beste G.V.,

De bijlage toont een screenshot gemaakt in Avant Browser. Zo te zien open je de e-mail met Windows Live Hotmail, wat ervoor zorgt dat er ruimte gegeven moet worden aan de menubalk van Windows Live Hotmail, de menubalk van de nieuwsbrief, de inhoud van de nieuwsbrief, en de reclamebalk van Windows Live Hotmail.

Wanneer je met een wat kleiner scherm werkt, d.w.z. geen breedbeeldscherm of een kleiner scherm, wordt dit allemaal wat krap.

Gezien de gebruikte resolutie, zou naar onze mening een en ander probleemloos moeten werken als je de e-mail opent vanuit een e-mailprogramma, zoals Windows Live Mail. Deze is overigens gratis te downloaden bij Microsoft.

Eagle Creek



"Helpmij.nl nieuwsbrief augustus 2010" wordt door windows live mail bestempeld als phishing!

----------

Ik krijg steeds bij de ontvangst een bericht, dat de helpbrief onbetrouwbaar is ivm "phissing".
Hoe kan dat?

Gerryt Mulder

Beste anoniem en Gerryt,

Wij hebben hetzelfde geconstateerd. Helaas is de diversiteit van de inhoud van de nieuwsbrief zo groot, dat het soms voorkomt dat wij aan de criteria voldoen van foute e-mail.

De beste manier om dit te voorkomen is door het domein @helpmij.nl toe te voegen aan de lijst met veilige afzenders.

Eagle Creek