Helpmij magazine

Februari 2022

Voorwoord

Scroll naar boven

Klaar met januari, een erg sombere maand. Over welk weer wij in deze maand mogen verwachten lopen de meningen uiteen, maar het Global Forecast System (GFS) houdt het op "arctische kou", vanaf midden februari. Misschien een idee om in te schrijven voor het World Mobile Congress in Barcelona dat op 28 februari de deuren opent. Het weer is daar een stuk beter en talloze fabrikanten tonen er hun nieuwste modellen (hoewel van de meeste de specs al zijn uitgelekt).

Ons magazine schakelt vanaf deze editie (voorlopig) om naar tweemaandelijkse verschijning. Op deze manier kan onze kleine redactie de kwaliteit en continuïteit waarborgen.

In deze editie vindt onze lezer onder meer een artikel over de teleurstelling die velen onder ons ervaren als we checken of de huidige pc of laptop geschikt is voor Windows 11. Voor Inkscape gebruikers wordt het werken met layers toegelicht. Ook wordt de standaard Windows app voor foto's tegen het licht gehouden. Heeft u trouwens die 5,6 terabyte grote foto van de Nachtwacht al bekeken?

Ga ook eens door de talloze interessante links in de rubriek "Het laatste nieuws"! Een echte aanrader!

 

Wij wensen onze lezers veel leesplezier!

Auteur: ErpCity

Computer niet geschikt voor Windows 11? Wat nu?

Scroll naar boven

Sinds Microsoft Windows 11 heeft gelanceerd is er nogal wat kritiek op de systeemeisen. Dit zorgt naast verwarring ook voor allerlei vragen. Want menig computergebruiker is verrast door de meldingen in Windows 10 dat het systeem niet voldoet aan alle systeemvereisten.

Mooi verhaal is dat. Microsoft heeft lange tijd beweert dat Windows 10 het eindstation zou zijn en er geen nieuwe versie uitgebracht zou worden. Ja inderdaad, een prachtig verhaal waar dus niets van klopt. Je zal maar een (niet al te oud) systeem hebben dat prima onder Windows 10 draait en waar je nog lang plezier van wilt hebben. Nou, dat wordt dan door Microsoft beperkt tot 2025 en verder moet je je mond houden. Niks aan te doen, jammer dan.

Ik ben in het bezit van een laptop van amper zes jaar oud en een zelf samengestelde pc. Op beide apparaten krijg ik, na het gecheckt te hebben, de boodschap dat die niet geschikt zijn voor Windows 11. Daar ben ik mooi klaar mee. Maar niet getreurd, als Microsoft ons zo graag een nieuwe computer door de strot wil duwen dan krijgen ze van mij een dikke middelvinger. Als Windows 10 niet meer ondersteund wordt dan gooi ik gewoon een of andere Linux-distro op beide apparaten. Geen probleem hoor. Daar werk ik net zo gemakkelijk mee.

Benieuwd of jouw computer aan de eisen voldoet?

Wil je jouw pc checken op compatibiliteit voor Windows 11 dan ga je naar deze pagina en download het bestand WindowsPCHealthCheckSetup. Dubbelklik op het bestand om te controleren of je computer geschikt is voor Windows 11. Gaat het feest niet door dan krijg je de melding te zien zoals je ziet in onderstaande afbeelding. Je kunt dan kijken op een site van Microsoft of er dingen zijn die je kunt doen om je pc alsnog geschikt te maken voor Windows 11. Je kunt ook naar deze site gaan om een tooltje te downloaden dat een nog beter overzicht geeft wat betreft de geschiktheid van je computer.

Bekijk je de details dan kom je onderstaande boodschap tegen. Niet erg hoopgevend, toch?

Is het omzeilen van de systeemeisen verstandig?

Microsoft raadt af Windows 11 te installeren op computers die niet aan de systeemeisen voldoen. Ook is het nog onzeker of dergelijke installaties in de toekomst nog updates zullen ontvangen. Uit ervaring weet ik dat het niet echt handig is om Windows 11 tegen wil en dank te installeren. Microsoft heeft op de website wel een registertweak geplaatst om TPM 2.0 en de CPU-eisen te omzeilen.

Hoe doe je dat?

Open de register editor door regedit te typen in het zoekvak en ga naar HKLM\ SYSTEM\ Setup\ MoSetup. Voeg de DWORD-registerwaarde AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU toe en dubbelklik op de nieuw aangemaakte sleutel en geef deze de waarde 1. Ontbreekt de registersleutel MoSetup (zoals bij menig pc het geval blijkt te zijn) dan moet deze sleutel eerst worden aangemaakt. Is de registertweak correct toegepast dan zal het eindresultaat eruitzien zoals in onderstaande afbeelding.

Een andere manier om Windows 11 te kunnen installeren

Je kunt namelijk ook de instellingen van je UEFI/BIOS wijzigen. Het gaat dan met name om TPM 2.0 en Beveiligd opstarten. Als TPM 2.0 en/of UEFI/Secure Boot (Beveiligd opstarten) niet aanstaan dan kun je kijken of je die nog kunt aanzetten. Het voordeel van deze functie is een veiligere ervaring, wat een van de redenen is waarom Microsoft het een vereiste maakt om Windows 11 te installeren. Er is echter een waarschuwing: als u deze optie inschakelt, kunt u geen andere besturingssystemen gebruiken, zoals Linux.

Als je computer TPM 2.0 of Beveiligd opstarten niet ondersteunt dan heb je pech, maar sommige pc's ondersteunen deze functies wel, alleen moet je ze nog inschakelen. Weet je niet hoe in UEFI/BIOS te komen? Raadpleeg desnoods de fabrikant van je pc. Misschien heb je geluk en beschikt je pc erover, maar is het niet aangezet. Als je pc geen TPM 2.0 heeft, of een oudere versie zoals TPM 1.2, dan heb je pech.

Je kunt controleren of je pc TPM 2.0 heeft door te gaan naar Instellingen/ Bijwerken en beveiliging/ Windows-beveiliging en te klikken op de knop Windows-beveiliging openen. Kies voor Apparaat beveiliging om de details in te zien. Zoals je kunt zien is mijn pc totaal niet geschikt om Windows 11 te installeren. Er is domweg geen TPM aanwezig.

 

 

 

 

Tegen beter weten in

Wil je toch per se proberen om Windows 11 te installeren dan kun je het volgende doen:
download hier het Windows 11 ISO-bestand. Blader op die pagina naar benden en klik op de knop downloaden. Volg de instructies die je te zien krijgt.  Vervolgens ga je naar de site van Rufus en downloadt daar het aangeboden bestand. Rufus is een programma dat helpt bij het formatteren en aanmaken van opstartbare USB-flash-drives, zoals USB-sticks, USB-hd's. Zijn de downloads binnen? Start Rufus op en steek een USB-drive in je computer. Selecteer het Windows 11 .ISO-bestand en Rufus gaat aan het werk om een opstartbare stick te maken. Klik op starten en na verloop van zo’n twintig minuten is de klus geklaard. Nu kun je je computer opstarten van de USB-stick om Windows 11 te installeren. Pas wel de hierboven beschreven registertweak toe en zet in de UEFI/BIOS USB-opstarten als eerste boot optie aan.

Al met al een heel gedoe. Je moet Windows 11 wel erg graag willen gebruiken en er veel voor over hebben om dat besturingssysteem te kunnen draaien. Nou goed, zoals gezegd heb je tot eind 2025 de tijd, zo lang kun je Windows 10 nog met een gerust hart gebruiken.

Een drietal links die je naar fabrikanten verwijzen om geschiktheid voor Windows 11 te controleren.

Noot:
Als je processor niet wordt ondersteund dan kun je je trouwens alle moeite besparen en hoef je niet eens te gaan kijken naar TPM 2.0 en UEFI/Secure Boot.

 

 

Auteur: CorVerm

Al je foto's bewerken met Windows Foto's

Scroll naar boven

Een pc of laptop is bij uitstek geschikt om je digitale foto's op te slaan en te bewerken. Er zijn heel wat programma's op de markt waar je een foto goed mee kunt bewerken. Heel bekend zijn Lightroom en Photoshop uit de Creative Cloud van Adobe. Minder bekend is bijvoorbeeld het gratis Gimp. De trouwe lezers zal deze naam echter toch bekend voorkomen. Mederedacteur Eric98 heeft er een uitgebreide cursus aan gewijd. Deel 52 vind je in dit magazine en de hele cursus is hier te vinden in de handleidingensectie. Met deze programma's kun je ieder facet van je foto bewerken en heb je het eindresultaat volledig in eigen hand. Dat is natuurlijk prachtig, maar er is wel een leercurve en niet iedereen wil veel tijd steken in het beheer van zijn of haar fotoverzameling. Wanneer je jezelf hierin herkend is Windows Foto's mogelijk iets voor jou. 

Native app

Windows Foto's is standaard inbegrepen bij een standaard Windows-installatie. Als je op een foto of afbeelding klikt, dan wordt deze geopend met dit programma. Het programma lijkt niet veel mogelijkheden te hebben, maar dat blijkt mee te vallen als je even verder kijkt. Wanneer je de app zelf opent vanuit het startmenu zie je een overzicht van al je foto's die je op de pc hebt opgeslagen met rechts een tijdslijn van de opnamedatum:

 

Van hieruit kun je albums aanmaken en bekijken, op personen zoeken en mappen toevoegen. Niet alleen foto's worden getoond, maar ook al je video's (voor zover Windows het formaat herkent). Hiermee kun je enig overzicht creëren, al zijn de mogelijkheden beperkt. Wanneer je op een foto klikt wordt deze venstervullend weergegeven. Met de pijlen ervoor en erna kun je naar de volgende of vorige foto gaan.  Deze pijlen worden pas zichtbaar in het midden naast de foto wanneer je in dit gebied gaat staan met je muisaanwijzer. Bovenin heb je in dit venster de mogelijkheid om in te zoomen met de bekende loep. Daarnaast kun je de foto in de prullenbak gooien als je er vanaf wilt. Vind je de foto juist leuk, dan kun je deze liken door op het hartje ernaast te klikken. Misschien wil je de foto dan wel delen of printen. Dat kan met de bekende knoppen iets verder naar rechts. Staat de foto op zijn kop, dan kun je deze in vier stappen met de klok mee draaien met het roteersymbool naast het hartje.

Bewerken

Dit zijn handige functies, maar mogelijk zijn de foto's net niet helemaal naar je zin. In dit geval staan er een aantal basis bewerkingstools tot je beschikking. Deze worden pas zichtbaar als je klikt op het uitsnede-symbool (waar de muisaanwijzer zich bevindt in de afbeelding hierboven). Hier kun je ook naar toe met de menuknop Bewerken en maken.

Nu kun je de foto bijsnijden en de door jouw gewenst uitsnede. Dat kan al een hele verbetering geven. Zeker als je een scheve foto rechtzet met door de betreffende schuif te verzetten. Eventueel kun je ook hier de foto stapsgewijs draaien of horizontaal spiegelen. Wanneer je wilt bijsnijden in een vast formaat kun je voor hoogte-breedteverhouding kiezen. Wanneer je een foutje maakt kun je terug naar een eerdere bewerking door op Opnieuw instellen te klikken. Wanneer je klaar bent in dit venster heeft de foto de juiste formaat en de gewenste uitsnede. 

Aanpassen

De eenvoudigste aanpassing is het gebruik van filters. Dat doe je door de middelste tab te kiezen boven de foto en vervolgens een filter uit te kiezen. Je ziet een voorvertoning en je kunt altijd terug naar het origineel door voor het filter te kiezen met deze naam.

Het meest nuttige filter is misschien wel de aanpassing "Uw foto verbeteren", bovenaan. Je kunt het effect hiervan versterken of verzwakken door het witte balkje in het voorbeeld te verschuiven. De intensiteit van een bepaald filter kun je aanpassen met de schuif onder Filterintensiteit.

Onder de tab Aanpassingen kun je vervolgens Licht, Kleur, Helderheid en Vignettering aanpassen door simpel de juiste schuifjes te verzetten.

Wanneer er rode ogen zijn ontstaan door een frontale flits, kun je dit lelijke effect verwijderen door voor deze optie te kiezen en vervolgens met het rondje bij de muisaanwijzer op de ogen te klikken.

Op dezelfde manier kun je een opvallend vlekje verwijderen met een klik op Spotfix. Wanneer dit niet goed gaat, klik je op de terugpijl onderaan de foto of druk je de sneltoets Ctrl + z.

N.B. rode ogen bij een flitsfoto ontstaan wanneer je een foto neemt met de flits op de camera. Het licht wordt dan door het netvlies weerkaatst en dit is rood omdat het bloeddoorlopen is. Je vermijdt dit effect door via het plafond of een ander oppervlak te flitsen. Dis de zogenaamde bounce flits.  

Opslaan

Je aanpassingen worden standaard opgeslagen in een duplicaat die de app aanmaakt in dezelfde map als het origineel. Dat doe je door voor Een kopie opslaan te kiezen. Wil je het origineel aangepast hebben dan kies je voor Opslaan:

Nog meer

Naast de genoemde bewerkingen kun je nog geanimeerde tekst toevoegen, tekenen en zelfs een video met muziek in de vorm van een diapresentatie. Dit start je vanuit het bewerken-menu in de hoofdweergave. 

Ten slotte

Er zijn vele programma's waarmee je jouw digitale fotoverzameling kunt beheren en bewerken. Windows heeft daar een tool voor ingebouwd die meer in zijn mars heeft dan menigeen weet. Toegegeven, dit blijven basisbewerkingen en voor serieus fotowerk zul je al snel verder willen winkelen.

Auteur: leofact

GIMP 54: De Nachtwacht in ultra hoge resolutie

Scroll naar boven

De Nachtwacht is zo'n beetje ons beroemdste schilderij. Het is niet zo raar dat daaraan veel onderzoek wordt gewijd. Zo is daar nu een foto van gemaakt in een ultra hoge resolutie. Een ongelooflijk fraai werk. Beslist de moeite waard om er de nodige aandacht aan  te besteden.

Hasselblad

Om de uiteindelijke plaat te maken werd een prachtige Hasselblad H6D 400cMS gebruikt.De prijs is zo'n 50.000.00 euro. Met dit wonder van techniek werden 8439 foto's gemaakt.

Resultaat

Het uiteindelijke resultaat is een plaat van 717 gigapixels. Een spetter van een foto! In samenwerking met Google kan je hem tot op de laatste korrels uitzoomen. Hoe al deze prachtige techniek samenwerkt zou ik persoonlijk wel eens willen zien.

Die heel dikke Hasselblad maakte er 5,5 bij 4,1 cm foto's van. Die foto's werden vervolgens via kunstmatige intelligentie aan elkaar geplakt tot een hele grote afbeelding van 5,6 terabyte. Wat een enorme plaat.

Verborgen

Allerhande voorheen verborgen elementen kwamen zo voren. Een hond een zwaard en nog veel meer.

Kijk hier: https://www.rijksmuseum.nl/en/stories/operation-night-watch/story/ultra-high-resolution-photo

Auteur: Erik98

Inkscape 11 Lagen

Scroll naar boven

We maken een sprong in de artikelen over Inkscape. In eerdere artikelen leerde je de allereerste stappen zetten, zoals hoe je tekent en een kleur kiest. Maar natuurlijk is er veel meer mogelijk met dit tekenprogramma.

Complexe illustraties: houd het overzicht

Als je een uitgebreide illustratie maakt, kun je dat gewoon doen zonder erover na te denken. Zonder dat je het weet, teken je standaard alles in één en dezelfde laag. Je kunt de afbeelding ook uit meerdere lagen opbouwen, waardoor je meer overzicht houdt.

Opbouw van een schilderij: van groot naar klein

In een echt analoog schilderij begin je normaal gesproken met het schilderen van de ondergrond. Dit is een witte laag of een gekleurde laag. Dat hangt er maar net vanaf welke sfeer je wilt oproepen.
Daaroverheen kun je met wat snelle streken een opzet plaatsen, een schets.
Dan schilder je de grote vlakken met een zo groot mogelijke kwast. En daarna ga je verder om vorm, licht en kleur te definiëren. Daarvoor gebruik je dan ook kleinere penselen.
Uiteindelijk maak je het schilderij af door een aantal details te schilderen, bovenop de rest.

Achterstevoren

Er zijn ook mensen die beginnen direct met de schets of zelfs de details. Dat kan wel, maar dan moet je later de ondergrond inkleuren om alle details heen. Dat is dus eigenlijk de omgekeerde wereld. Dan ben je veel langer bezig dan wanneer je de volgorde gebruikt die ik hierboven beschrijf.

Inkscape lagen

In Inkscape kun je werken met lagen. Deze lagen liggen als het ware bovenop elkaar, net als de lagen in een schilderij: eerst de ondergrond, daarop de schets, dan de grote vlakken en bovenop de details.
De lagen zie je in het dialoogvenster Lagen, wat je oproept via menu > laag > lagen of met de toetsencombinatie Ctrl+Shift+L.

Elke laag is apart aan of uit te zetten. Bovendien kun je de lagen verplaatsen. Dat is een groot voordeel van digitaal werken. Alles wat je tekent in Inskcape kun je tussendoor aanpassen, verplaatsen of verwijderen.

Een ander voordeel is, dat je in Inkscape niet per sé hoeft te beginnen met de onderste laag. Die onderlaag kun je altijd later toevoegen en van kleur veranderen. Dat is natuurlijk in een analoog schilderij niet zo makkelijk. Daarvoor moet je alle verlagen eraf schuren en dan kun je weer opnieuw beginnen.

Een voorbeeld uit de cursus Tekenen met Inkscape

Je kunt het bestand van de oefening hier downloaden om zelf doorheen te bladeren.
De foto die gebruikt is, is gemaakt door Gabriel Silvério en komt van Unsplash.

1 Open het bestand portret_van_een_vriendelijke_dame.svg.

2 Open het lagenmenu via menu > laag > lagen.

3 Als het dialoogvenster te klein is, pas de maat ervan aan. Dit doe je door op de rand te gaan staan met de cursor. Verandert de cursor in een ander soort pijl, sleep er dan mee.

4 Kijk naar de opbouw van de illustratie. Onderaan de lijst zie je de grote vlakken. Bovenaan staan de details.

5 Klik op een oogje om de laag uit- en aan te zetten.

6 Als je op een laag klikt in het menu, wordt die blauw. Dat is dan de laag waarin je aan het werk bent.

7 Op dit moment staan bijna alle lagen op slot. Dat betekent dat je daar niet in kunt werken. Dat heb ik expres gedaan, om te voorkomen dat ik in de verkeerde laag zou werken.
Klik op het slotje van de actieve laag om die te openen.

8 Nu kun je in de betreffende laag tekenen of objecten veranderen.

9 Een nieuwe laag maak je door te klikken op de plusknop.
Een laag verwijder je met de min knop.

10 Lagen verplaats je omhoog en omlaag met de pijltjes in het lagenmenu.

Meer weten over Inkscape?

Voor een overzicht van alle eerdere artikelen over Inkscape, zie deze link:
https://handleiding.helpmij.nl/?title=inkscape&category=0&search=Zoeken

De behandelde stof in deze handleidingen komt ook aan bod in de cursus Tekenen met Inkscape. https://www.cursusinkscape.nl/ Deze cursus heb ik gemaakt, omdat er in het Nederlands geen goede lesstof was toen ik het programma wilde leren.

Auteur: Kate95

Het laatste nieuws

Scroll naar boven

Het laatste nieuws gemist? In deze rubriek vind je het laatste nieuws over besturingssystemen, computers en nieuwe of reeds in omloop zijnde software. Ook het laatste nieuws over smartphones en tablets komt aan de orde. Ook vind je hier artikelen die nuttig kunnen zijn voor het dagelijks gebruik van computers en andere elektronica.

Inhoudsopgave

 

Zo voorkom je dat WhatsApp automatisch foto's opslaat op je telefoon

Bang dat er een virus op je telefoon staat? Zo weet je het zeker

4 manieren om Windows 11 te personaliseren

Zo gebruik je 20 handige functies in Windows 11

Logitech kondigt webcamlamp Litra Glow aan

iPhone of iPad raakt vol? Zo maak je weer ruimte vrij

Vanaf 28 januari: vrije modemkeuze in Nederland

HP Spectre x360 (2021) review

Samsung Galaxy S10 krijgt nu Android 12-update

iOS 15.3 bèta 2 is uit: wat zijn de nieuwe functies?

Gratis software: de beste freeware-tips van januari

Je auto kan het scherm van je smartphone tonen: zo doe je dat

Silicon Power XS70-ssd's hebben leessnelheid tot 7,3GB/s en capaciteit tot 4TB

Motorola werkt aan smartphone met 200 megapixel-camera

Commodore 64 emuleren: dit heb je nodig

Huawei brengt vlaggenschip P50 Pro naar Nederland

Nokia G21 komt eraan: dit zijn de eerste specificaties

Alle geheime codes om je Android-telefoon te bedienen

Review-update: iPhone 12 Pro Max in 2022

Dit moet je weten over Apple Music Voice

Nvidia RTX 3090 Ti-leak suggereert flink prijskaartje

iPhone SE 2022

Zo verhelp je een vastgelopen Windows Update

Locket voor iPhone is écht de leukste app van dit moment (en dit is waarom)

Dit biertje is door kunstmatige intelligentie bedacht

Samsung Galaxy Tab A8 officieel: verbeterd ontwerp

Logitech brengt mechanisch 75%-toetsenbord POP en muis op de markt

Zo gebruik je Google Maps zonder internetverbinding

Samsung Galaxy S22 komt eraan: kan hij opboksen tegen de iPhone 13?

Meerdere bureaubladen in Windows 10 en 11

Xiaomi TV Stick 4K in februari naar Nederland voor 60 euro (Exclusief)

Vanaf februari werken Android-apps op Windows 11-pc's

Waarom deze laptop van 500 euro onze budgetaanrader is

iPhone SE 2020 review-update: de slechtste iPhone die je kunt kopen

Photoshop, maar dan simpeler: probeer deze fotobewerkers eens

macOS 12.3 bèta 1 is uit, met héél veel nieuwe features

Zo voorkom je dat WhatsApp automatisch foto's opslaat op je telefoon 

Voor veel mensen is het een bron van ergernis, al die foto's en video's die WhatsApp automatisch opslaat op telefoons. Gelukkig kun je dit aanpassen, zodat de bestanden geen kostbare opslagruimte op je telefoon meer innemen. Zo werkt dat.


Bang dat er een virus op je telefoon staat? Zo weet je het zeker  

De termen ‘virus’ en ‘malware’ worden vaak door elkaar gebruikt. Malware is een verzamelnaam voor elk type kwaadaardige software, ongeacht hoe deze werkt of wat het kwade doel erachter is. Een virus is een specifiek type malware dat zichzelf vermenigvuldigt door zijn code in andere programma’s in te voegen. In alle gevallen wil je ze niet op je telefoon hebben.


4 manieren om Windows 11 te personaliseren  

Ben je recent overgestapt van Windows 10 naar Windows 11, dan zal het je direct opvallen dat het nieuwe besturingssysteem er net even wat anders uitziet. Vooral aan de taakbalk moeten veel Windows-gebruikers wennen. Ben je toch niet helemaal tevreden over hoe Windows 11 eruitziet, dan kun je het besturingssysteem personaliseren. Wij geven vier tips.


Zo gebruik je 20 handige functies in Windows 11  

Windows 11 heeft veel verborgen instellingen en mogelijkheden om het besturingssysteem aan te passen die je op het eerste gezicht misschien niet ontdekt. Daarom is hier een lijst van 20 functies en tips waarmee je het os naar wens in kan stellen.

 


Logitech kondigt webcamlamp Litra Glow aan  

Logitech brengt de Litra Glow op de markt. Dit is een lamp voor bovenop de rand van een beeldscherm, bedoeld om mensen die gebruik maken van een webcam beter te belichten. Het is het eerste product in de Logitech for Creators-serie.

De Litra Glow is een webcamlamp die op de bovenrand van een beeldscherm geplaatst kan worden. De belichting van de lamp kan naar keuze ingesteld worden. Achterop de lamp zitten vier knoppen, waarmee de helderheid en de kleurtemperatuur zijn aan te passen.


iPhone of iPad raakt vol? Zo maak je weer ruimte vrij  

Na verloop van tijd loopt de opslag van je Apple-apparaten telkens voller. Met foto's en video's, apps die je al dan niet meer gebruikt, downloads, noem maar op. Het is dan ook aan te raden om af en toe de bezem erdoor te halen, zodat er weer nieuwe dingen op passen. Wil je ruimte vrijmaken op je iPhone of iPad, lees dan verder.


Vanaf 28 januari: vrije modemkeuze in Nederland, dit is de stand van zaken 

Vanaf 28 januari is de vrije modemkeuze een feit. Dat betekent dat je niet meer afhankelijk bent van de keuze van je kabel-, glasvezel- of DSL-aanbieder voor het apparaat wat de verbinding maakt met het internet. Vandaag spraken we met Eric van Uden van AVM, het bedrijf achter de FRITZ!Box: een bedrijf dat in andere landen al langer kabelmodems op de markt brengt, maar ook glasvezel en DSL-producten in het portfolio heeft.


HP Spectre x360 (2021) review  

De HP Spectre x360 (2021) is een veelzijdige, maar vooral krachtige laptop. Voor dagelijkse productiviteit kan het alles wat je wil en een beetje meer. Daarnaast kun je moeiteloos een lichtere game spelen wanneer je even een pauze neemt. Door het robuuste, aantrekkelijke ontwerp neem je de laptop gemakkelijk overal mee naartoe. Een ideale metgezel voor de professional, ware het niet voor de bloatware en het flinke prijskaartje.


Samsung Galaxy S10 krijgt nu Android 12-update  

Goed nieuws voor gebruikers van de Samsung Galaxy S10 en S10 Plus. De toestellen ontvangen nu een Android 12-update, waarmee ze worden voorzien van de nieuwste software én functies.

De Galaxy S10 en Galaxy S10 Plus werden bijna drie jaar geleden uitgebracht, maar dat betekent niet dat Samsung de telefoons geen updates meer geeft. Het bedrijf is begonnen met de uitrol van Android 12 voor de S10 en S10 Plus. Dit is de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, die bijvoorbeeld een aangepast design en handige privacy-opties introduceert.


iOS 15.3 bèta 2 is uit: wat zijn de nieuwe functies?  

Vorige maand verscheen de eerste bèta en nu is bèta 2 aan de beurt van iOS 15.3 en iPadOS 15.3. Wat heeft deze update voor nieuws te bieden?

Jammer genoeg zijn er niet veel opzienbarende veranderingen aanwezig in deze tweede bèta van iPadOS 15.3 en iOS 15.3. Daarnaast is er nog niets bekend over mogelijke nieuwe functies. Apple heeft in deze bèta voornamelijk bugfixes en algemene verbeteringen doorgevoerd.


Gratis software: de beste freeware-tips van januari  

Freewaremakers zijn meestal enthousiaste computergebruikers die niet programmeren uit winstbejag, maar hun vaardigheden inzetten om iets te verbeteren. Dankzij de gratis programma’s wordt computeren leuker en handiger! We bespreken de beste freeware van dit moment en nieuwe versies van ‘evergreens’.


Je auto kan het scherm van je smartphone tonen: zo doe je dat 

Het is erg handig om de belangrijkste apps van je smartphone op het navigatiescherm in je auto tot je beschikking te hebben. Dat kan met Android Auto en CarPlay. Met deze tips gebruik je ze op een veilige en prettige manier.


Silicon Power XS70-ssd's hebben leessnelheid tot 7,3GB/s en capaciteit tot 4TB  

Silicon Power introduceert de Xpower XS70-serie van PCIe 4.0-ssd's in M.2 22-formfactor. Er komen varianten van 1TB, 2TB en 4TB met lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 7,3GB/s en 6,8GB/s. De ssd's hebben een heatsink en zijn geschikt voor de PlayStation 5.


Motorola werkt aan smartphone met 200 megapixel-camera  

Motorola werkt aan een nieuwe vlaggenschip-smartphone met torenhoge specificaties. Dat blijkt uit gelekte documenten, die Technik News in handen kreeg. De smartphone, die Motorola onder de codenaam ‘Frontier’ ontwikkelt, gaat waarschijnlijk de concurrentie aan met andere onaangekondigde topsmartphones. Denk hierbij aan de Samsung Galaxy S22 Ultra.


Commodore 64 emuleren: dit heb je nodig  

De Commodore 64 is het meest verkochte computertype ooit, met zo’n 17 miljoen aan de man gebrachte exemplaren. Wie dan ook homecomputers zegt, zegt Commodore 64 (of C64). Dit 8-bits systeem met 64 kByte RAM aan boord domineerde de markt voor een periode van maar liefst 12 jaar, wat uniek is in de snelle wereld van de IT. 

We schrijven januari 1982. Op de CES wordt door Commodore een legende gelanceerd. De Commodore 64 veroverde de wereld en werd tot en met 1994 in vrijwel ongewijzigde vorm verkocht. Wil je oude tijden doen herleven, dan kun je op veel nieuwere hardware ook de Commodore 64 emuleren. Lees hier hoe dat werkt.


Nokia G21 komt eraan: dit zijn de eerste specificaties  

Het Finse HMD Global, dat verantwoordelijk is voor de Nokia-smartphones, lijkt te werken aan een nieuwe budgettelefoon. Het gaat om de Nokia G21, die de G20 van vorig jaar moet opvolgen. De website NokiaPowerUser heeft nu de eerste specificaties gedeeld van het aankomende toestel.


Alle geheime codes om je Android-telefoon te bedienen  

Android-telefoons werken met codes die je via de telefoon-app gebruikt om informatie over je smartphone te bekomen of toegang te krijgen tot speciale instellingen. Sommige codes werken voor alle Android-toestellen, terwijl andere per telefoonmerk verschillen. We bespreken wat je met de codes kan.


Review-update: iPhone 12 Pro Max in 2022  

Met de nieuwe iPhone 13 Pro Max zou je soms bijna het vorige paradepaardje van Apple vergeten. Is de iPhone 12 Pro Max ook in 2022 nog steeds de moeite waard of zijn er inmiddels betere alternatieven? Dat vertelt iPhoned je in deze review-update!


Dit moet je weten over Apple Music Voice  

Heb jij de nodige slimme apparaten in huis staan, dan bestaat de kans dat je ook spraakassistenten gebruikt. Door middel van spraakcommando’s kun je dan gemakkelijk de lampen aanzetten, de thermostaat hoger zetten of een muziekje afspelen. Zweer jij daarbij, dan zul je verheugd zijn dat Apple met een speciaal Siri-abonnement komt voor Apple Music. Maar daar zitten wel wat haken en ogen aan.


Nvidia RTX 3090 Ti-leak suggereert flink prijskaartje  

De prijs van de Nvidia RTX 3090 Ti is uitgelekt via een aantal Europese webshops. Het lijkt erop dat de aankomende grafische kaart een behoorlijke hap uit je portemonnee gaat nemen, vooral in vergelijking met de prijs van de originele RTX 3090.

 

Twee varianten van de RTX 3090 Ti zijn verschenen op de website van de een Duitse verkoper. Beide GPU’s zijn modellen van MSI met een prijskaartje van 3.129 euro en 3.201 euro


iPhone SE 2022  

Na twee jaar wachten mogen we in 2022 eindelijk weer uitkijken naar een nieuwe iPhone SE. Net als het vorige model wordt dit de instap-iPhone met een zachte prijs. Volgens de laatste geruchten lijkt hij veel op z’n voorganger, behalve aan de binnenkant. Maar wat is er dan precies nieuw? En wanneer kun je er eentje kopen? In dit dossier lees je alles over de iPhone SE 2022.


Zo verhelp je een vastgelopen Windows Update  

Microsoft werkt zijn besturingssystemen regelmatig bij op het gebied van functies en beveiliging. Om deze updates te installeren moet je pc opnieuw opgestart worden. Windows Update voert de update volledig zelfstandig uit op een door jou te kiezen moment. Soms loopt deze echter vast, wat veel frustraties op kan leveren. Op het forum wordt vaak geklaagd over het lang duren van het afsluiten van de computer. Deze stap kan erg traag zijn, meestal loopt de update niet hier vast maar is het een kwestie van geduld.


Locket voor iPhone is écht de leukste app van dit moment (en dit is waarom)  

Wat maakt Locket (eigenlijk Locket Widget) nou zo leuk? Je kunt de app het beste vergelijken met een soort van digitaal fotolijst voor je iPhone. Vrienden maken met Locket een foto en iedereen die de app heeft (en zijn toegevoegd) krijgt de gemaakte foto te zien. En het leuke hiervan is, dat je de app als een widget kan instellen en je de foto dus meteen op je homescreen te zien krijgt.


Dit biertje is door kunstmatige intelligentie bedacht  

Proost!

Wat is craft beer?

Een echte definitie van craft beer is er niet, toch heeft het gek genoeg de bierindustrie op z’n kop gezet. Het is een term waarover de meningen sterk uiteenlopen, maar over een paar punten is bijna iedereen het eens. Craft beer is niet verbonden aan een specifieke bierstijl en wordt gemaakt door liefhebbers met een grote passie voor bierbrouwen. Stuk voor stuk enthousiaste brouwers die graag experimenteren en de grenzen opzoeken. In alle vrijheid! En dat is precies wat je terugvindt hier bij Uiltje; niet alleen bergen met hop, maar ook bergen met passie en enthousiasme!


Samsung Galaxy Tab A8 officieel: verbeterd ontwerp en snelle chip  

De Samsung Galaxy Tab A8 is officieel door de Zuid-Koreaanse fabrikant aangekondigd. De tablet heeft een aantal belangrijke upgrades gekregen ten opzichte van zijn voorganger, de Galaxy Tab A7. Zo heeft het apparaat een nieuwe chip, die volgens Samsung zo’n 10 procent sneller is. Het gaat om een octacore-processor met een kloksnelheid van 2GHz. Het is onduidelijk om welke chip het precies gaat.


Logitech brengt mechanisch 75%-toetsenbord POP en muis op de markt  

Logitech brengt de POP Keys op de markt, een draadloos mechanisch 75%-toetsenbord met aparte en verwisselbare emoji-knoppen. Er verschijnt ook een bijbehorende POP Mouse en een muismat in twee verschillende maten.

Logitech brengt zowel de POP Keys als de POP Mouse in drie kleuren op de markt; geel-zwart, wit met geel- en paarstinten, en met rozetinten. Het toetsenbord en de muis verschijnen deze maand op de Europese markt.


Zo gebruik je Google Maps zonder internetverbinding  

Google Maps, de navigatie-app van Google, bevat heel veel functies. Om van al deze functies gebruik te maken, moet je wel steeds een verbinding hebben met het internet, via wifi of mobiele data. Is die internetverbinding slecht of helemaal niet beschikbaar? Dan kan je alsnog heel eenvoudig navigeren met Maps en Androidworld legt uit hoe dat werkt.


Samsung Galaxy S22 komt eraan: kan hij opboksen tegen de iPhone 13?  

Binnenkort krijgt de iPhone 13 Pro er een geduchte concurrent bij. Op 9 februari brengt Samsung namelijk de Galaxy S22 uit, zo maakte de Koreaanse tech-reus zojuist bekend. Weet Samsung het vlaggenschip van Apple te overtreffen?

Samsung Galaxy S22 versus iPhone 13 Pro

Op 9 februari organiseert Samsung een event (genaamd ‘The Epic Standard’) waarin het bedrijf zijn nieuwe toptoestellen lanceert. Allerlei informatie is al vroegtijdig gelekt. Er worden drie nieuwe toestellen verwacht: de ‘gewone’ S22, de Galaxy S22 Plus en Galaxy S22 Ultra.


Meerdere bureaubladen in Windows 10 en 11  

Door alle verschillende taken die we op onze laptop of desktops uitvoeren is het soms lastig om het overzicht te behouden. Gelukkig kun je met Windows 10 of 11 gebruikmaken van meerdere bureaubladen. In dit artikel leggen we je uit waar deze handige feature zit.


Xiaomi TV Stick 4K in februari naar Nederland voor 60 euro (Exclusief)  

Xiaomi's gaat zijn TV Stick 4K volgende maand in Nederland verkopen voor 59,99 euro, dat maakte het bedrijf bekend bij Androidworld. Het is een concurrent voor de Google Chromecast en belangrijk is dat hij gebruikers laat streamen in een hoge 4K-resolutie.

In december 2021 stelde Xiaomi een nieuwe streamingstickvoor die komt met Android TV 11. Je kan met het apparaat dus niet alleen content op je tv streamen maar ook apps gebruiken, net als op Googles laatste Chromecast met Google TV. Hij maakt je televisie slim en je koppelt de stick simpelweg in de Google Home-app.


Vanaf februari werken Android-apps op Windows 11-pc's  

Microsoft maakt het vanaf februari mogelijk om Android-apps te testen op pc's met Windows 11. Vanaf dan start de publieke bèta waar alle gebruikers aan kunnen deelnemen, en je zal dan Android-apps kunnen ontdekken in de Microsoft Store.

In juni van 2021 maakte Microsoft bekend bij de presentie van Windows 11 dat het nieuwe besturingssysteem voor het eerst Android-apps zal ondersteunen. We leerden toen dat de apps te vinden zijn in de Microsoft Store die een integratie krijgt met de Amazon App Store. Alle apps uit Amazons winkel zullen automatisch op Windows 11 werken.


Huawei brengt vlaggenschip P50 Pro naar Nederland  

Huawei heeft aangekondigd de eerder in China uitgebrachte P50 Pro naar Nederland te brengen. Dit is het vlaggenschip van Huawei, dat nu de oversteek maakt. Helaas heeft het toestel geen toegang tot de diensten van Google.

De Nederlandse variant van de smartphone wordt voorzien van Android EMUI 12, gebaseerd op Android 11. Hiermee heb je wel de Android-ervaring, maar moet je het stellen zonder Google-diensten of de Play Store. In plaats daarvan heeft Huawei een eigen AppGallery om apps uit te downloaden.


Waarom deze laptop van 500 euro onze budgetaanrader is   

Veel minder dan 500 euro moet je niet willen uitgeven aan een basale Windows-laptop. Ook voor een paar honderd euro kun je al wel een complete computer kopen, maar die is dan maar al te vaak voorzien van een trage processor en een kwalitatief teleurstellend scherm met lage resolutie.

Onze aanrader in dit segment is een Lenovo IdeaPad 3. Laptops in deze serie waren afgelopen jaar regelmatig onze favoriet voor wie weinig geld wil besteden. Het model dat we dit keer aanraden heeft een iets kleiner scherm dan de vorige en heeft ook een andere processor.


iPhone SE 2020 review-update: de slechtste iPhone die je kunt kopen  

Met de opvolger in aantocht is het tijd voor een review-update van de iPhone SE 2020. We kunnen het jammer genoeg niet mooier maken, maar dit jaar is deze compacte smartphone echt geen aanrader meer. iPhoned legt uit waarom.

Toen de iPhone SE 2020 verscheen, waren we er behoorlijk enthousiast over. Het was een uitstekende smartphone en er was geen betere deal te vinden in deze prijsklasse. Inmiddels zijn we twee jaar verder en we weten nu dat er (zeer) binnenkort een opvolger aan zit te komen. Daarom is de iPhone SE 2020 op dit moment de slechtste iPhone die je kunt kopen.


Photoshop, maar dan simpeler: probeer deze fotobewerkers eens  

Adobe Photoshop is een begrip in de grafische designwereld. Het programma laat je foto’s en ander beeldmateriaal bewerken en geldt in de zakelijke wereld als standaard. Toch kan het voor mensen die er niet dagelijks mee werken best een overweldigende tool zijn. Heb je geen puf om je in de talloze functies te verdiepen dan zijn hier laagdrempelige alternatieven.


macOS 12.3 bèta 1 is uit, met héél veel nieuwe features  

Apple heeft macOS Monterey 12.3 bèta 1 uitgebracht, en de update zit boordevol nieuwe features: wij zetten ze voor je op een rij!

Slechts twee dagen geleden bracht Apple de tweede grote update uit voor macOS Monterey: versie 12.2. Hierin werd een groot lek in Safari gedicht, en kregen meerdere apps flinke verbeteringen.


 

Auteur: Redactie

Over fraude en andere troep

Scroll naar boven

Wees op je hoede als je een e-mail, WhatsApp bericht of een telefoontje van je bank krijgt. Zelfs als het scherm van je telefoon het nummer van je bank weergeeft. Trap niet in de mooie verhalen die je van de andere kant ingefluisterd worden. Geef nooit en te nimmer je bankgegevens aan iemand!  Het kan je veel geld en leed besparen.

Blijf op de hoogte van de laatste fraudegevallen via de Fraudehelpdesk. Klik op het logo om naar de site te gaan, voor de laatste alerts klik je hier.


Veel nepmails ICS in omloop

De naam van creditcarduitgever International Card Services (ICS) wordt op het moment erg vaak misbruikt voor phishing. Wees extra voorzichtig als u een e-mail ontvangt van ICS.

Internetcriminelen misbruiken graag de naam van de grootste uitgever van creditcards in Nederland. Maar aan het begin van het nieuwe jaar maken ze het wel erg bont. Op het moment zijn er veel verschillende nepmails uit naam van ICS in omloop.


ConsuWijzer geeft praktisch advies van de overheid over jouw rechten als consument.


Nepmail ING over updaten app

Pas op voor een valse e-mail van ING over het updaten van z'n app. Update apps nooit via een link in een mail, maar via de Play Store of App Store.

In de e-mail staat dat de financiële dienstverlener voortdurend werkt aan het verbeteren van de ING-app. Daarom moeten de gebruikers regelmatig de app updaten. Tot zover klopt de mail. Het is namelijk echt belangrijk om apps regelmatig te updaten, maar niet op de manier die in de valse mail staat.


Roddel, achterklap, geruchten, laster, broodjeaapverhalen: nep nieuws is van alle tijden. Hoe beoordeelt u of een bericht klopt?

Ga naar de site van Hoax-Wijzer om te beoordelen wat nep nieuws is en wat niet.


Wat zijn smishing en vishing?

Smishing staat voor SMS phishing. Zoals bij phishing, krijgt de gebruiker een berichtje dat op een eerder urgente manier vraagt om actie te ondernemen. Bij smishing wordt een tekstbericht verzonden naar de telefoon van de gebruiker, in plaats van naar het e-mailaccount

Neem vooral een kijkje op de sites van Fraudehelpdesk en Opgelicht! en zie wat de laatste phishing en virus meldingen zijn.


Op de site van ConsuWijzer zie je wat je rechten zijn op computergebied.


Malware voor Windows, macOS en Linux bleef lang onopgemerkt

Onderzoekers vonden onlangs een opmerkelijke backdoor-malwarevariant die geschreven is voor Windows, macOS en Linux, die tot nu toe onopgemerkt bleef.

De ontdekking is gedaan door onderzoekers van het beveiligingsbedrijf Intezer. Ze ontdekten de malware, die ze de naam SysJoker gaven, op de Linux-servers van een onderwijsinstelling. Niet lang daarna kwamen ook versies voor Windows en macOS aan het ligt. De onderzoekers verwachten dat het gaat om een cross-platform remote access trojan (rat). De trojan zou eind vorig jaar losgelaten zijn.


 Blijf op de hoogte van de laatste malware, valse e-mails, ondeugdelijke webshops en boiler rooms.


IOS-malware kan uitschakelen iPhone faken om slachtoffers te bespioneren

Onderzoekers hebben iOS-malware ontwikkeld die het uitschakelen van een iPhone kan faken om zo slachtoffers via de camera en microfoon te bespioneren. IPhone-gebruikers kunnen hun toestel uitschakelen via de slider-knop of een force restart. Malware op het systeem kan het normale shutdown-proces onderscheppen en vervolgens de gebruiker laten geloven dat de telefoon is uitgeschakeld, aldus securitybedrijf ZecOps.


Valse e-mail over verlopen Norton-account

Pas op voor een nepmail uit naam van het antivirusprogramma Norton. In de mail staat dat het Norton-account is verlopen.

Oplichters spelen met deze nepmail in op de angst van mensen om een onbeveiligde computer te hebben. Ze waarschuwen dat de ontvanger tijdens het surfen op het internet zonder Norton blootgesteld wordt aan onder andere veel verschillende virussen.


Gegevens lekken door fout in Safari

Door een fout in de browser Safari kan onder meer de browsegeschiedenis lekken. Het probleem doet zich voor bij Safari 15 op de iPhone, iPad en Mac.

Experts van het softwarebedrijf FingerprintJS ontdekten de fout in de nieuwste versie van Safari. De browsegeschiedenis en persoonlijke gegevens van een gekoppeld Google-account kunnen uitlekken.


Android-malware steelt bankgegevens en reset dan je smartphone

Een nieuw Android-virus is uit op de bankgegevens van smartphonegebruikers en kan – nadat de buit binnen is – toestellen op afstand resetten. Lees hier meer over de BRATA-malware.

Beveiligingsbedrijf Cleafy maakt melding van nieuwe Android-malware, met de naam BRATA (Brazilian RAT Android). Het gaat om een aangepaste versie van een bestaand virus, die voornamelijk uit is op bankgegevens. De malware komt weer in verschillende varianten en is ‘geüpdatet’, waardoor hij virusscanners kan omzeilen en een smartphone op afstand kan resetten.


Deze Android-apps stelen ongemerkt geld bij 105 miljoen gebruikers, ook bij jou?

Zeker 105 miljoen Android-gebruikers wereldwijd zijn slachtoffer geworden van kwaadaardige apps die ongemerkt geld in rekening brengen. 470 apps in de Google Play Store schreven hun gebruikers stiekem in voor abonnementen van rond de 13 euro per maand. Als je zo'n app op je telefoon hebt staan, moet je hem vlug verwijderen. 


Valse winactie Albert Heijn via mail

Trap niet in een nepmail over een gewonnen prijs bij Albert Heijn. U hebt geen 50 euro gewonnen, maar criminelen proberen uw persoonsgegevens te stelen.

Volgens de e-mail speelden klanten van de supermarkt automatisch mee met een grote winactie. Ze maakten kans op allerlei prijzen, zoals spelcomputers en gratis winkelen. Daarbovenop wonnen 500 klanten een geldprijs van 50 euro. De ontvanger van de mail zou een van de winnaars van het geldbedrag zijn.


Criminelen jagen op je BSN-nummer: zo werkt de telefoonoplichting

Dat is even schrikken: je krijgt een (Engels) telefoontje van de Rijksoverheid omdat er een arrestatiebevel tegen je loopt. Om dit misverstand uit de wereld te helpen, hebben ze alleen je BSN-nummer nodig of wat geld. Trap niet in deze nieuwe vorm van telefoonoplichting.

De Fraudehelpdesk zegt dat de afgelopen periode meldingen zijn binnengekomen van cybercriminelen die zich via telefoon voordoen als de ‘Dutch National Police’ (politie) of ‘Dutch Supreme Court’ (de Hoge Raad der Nederlanden).


Bent u of is iemand in uw omgeving slachtoffer van cybercrime? Of kent u personen die zich bezighouden met criminele digitale activiteiten? Doe dan aangifte bij de politie.


 

Auteur: Redactie

Heb je een vraag of opmerking? Laat het ons weten

Scroll naar boven

Het kan zijn dat je een vraag of een opmerking hebt naar aanleiding van een van onze artikelen. Laat het ons gerust weten. Wij reageren altijd op jouw opmerking of vraag.

Zoals jullie weten bestaat de redactie uit een beperkt aantal personen, dus kunnen we een keur aan onderwerpen niet behandelen. Zin om te schrijven voor ons magazine? Aarzel niet om je bij de redactie aan te melden om een bijdrage aan het magazine te leveren.

Het komt nogal eens voor dat er vragen bij de redactie binnenkomen die niet gerelateerd zijn aan de artikelen die in het Magazine staan. Die vragen kunnen gesteld worden op het forum.

Vragen die niet over de geplaatste artikelen gaan graag op het forum plaatsen.

Klik op de afbeelding om rechtstreeks een mail naar de redactie te sturen.

Auteur: CorVerm

Postvak IN

Scroll naar boven

In onze vaste rubriek beantwoorden we vragen aan de hand van ons magazine en plaatsen we reacties van onze lezers.

Best Team,

Ook dank weer voor de info van het afgelopen jaar en tevens een gezond en normaal 2022 gewenst.

Gelijk al een vraagje.
Middels Excel 2007 maak ik gebruik van data met een grafische link waarin de cijfers in de grafiek met de functie ‘muis over’ (MO) worden getoond. De cijfers met grafiek wil ik nu overbrengen naar mijn HTML5 website, maar het lukt niet om de cijfers te tonen met de functie MO.

Enig idee?

 

Met vriendelijk groet,

Rob H.

Goedemiddag Rob,

Het is inmiddels wat te laat om nog een gelukkig nieuwjaar te wensen, maar we wensen je natuurlijk alle goeds.

Ik heb deze vraag met CorVerm gedeeld, maar via de mail komen we niet eruit. Het is een goed idee om dit op het forum te proberen. Dan kan er makkelijker vraag en wedervraag worden gesteld.

Excel forum: Excel (helpmij.nl)

Succes met je vraag!

Groeten Leo

Hallo,

Ik ben sinds vanmiddag geregistreerd en wil allereerst een compliment kwijt over de wijze waarop de informatie over hoe het hier werkt is opgezet. Hier is iemand aan het werk geweest, die zich kan inleven in mensen die van niets weten.

Ik zou alleen de tekst "Help!" vervangen door "Hoe werkt het hier?" (daar is ruimte in de breedte genoeg voor).

Goedenavond Gerard,

Dank voor je compliment. Het gaat hier over de website en daar zwaait beheer de scepter over.
We hebben je opmerking en compliment aan ze doorgegeven. 

Met vriendelijke groet,

De redactie


DISCLAIMER

Alle handels en/of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. De redactie van Helpmij.nl gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in het Helpmij magazine. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van het Helpmij magazine en sluit de redactie iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen, waaronder begrepen directe en indirecte schade. Het toepassen van informatie en gebruik van software is voor eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nimmer openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van het Helpmij magazine door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Het is niet toegestaan om de inhoud, of delen daarvan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te gebruiken.

De redactie heeft het recht om (ingezonden) bijdragen zonder opgaaf van redenen te weigeren, dan wel te wijzigen of in te korten.