Editie 1 2005

Technische storing
Door Beheerders


Door een technische storing kan het voorkomen dat u deze nieuwsbrief al eerder heeft ontvangen, of dat deze deels of geheel niet leesbaar was. Daarom hebben we besloten om de nieuwsbrief nogmaals aan iedereen te sturen. Onze welgemeende excuses.


Column
Door Blacksheep


De nieuwe server had al voor 100% moeten werken, maar helaas neemt dit wat meer tijd in beslag. Dat is ook de reden waarom het forum niet helemaal draait zoals het zou moeten. De zoekfuncties werken niet helemaal naar behoren en ook is het forum bij tijd en wijle traag. Geloof me we doen allemaal ons best om zoveel mogelijk op helpmij aanwezig te zijn, maar zijn door toevallige omstandigheden allen heel druk bezig met andere zaken. Ook het uitbrengen van de Nieuwsbrief liep vertraging op omdat er nog geen mogelijkheid was deze via de nieuwe server te versturen. Ik hoop dat u het ons niet al te kwalijk neemt. Trouwe bezoekers van Helpmij zullen waarschijnlijk wel gezien hebben dat het Nieuws op de voorpagina bijna dagelijks wisselt. Dit wordt gedaan door Hans en J-P. Omdat dit nieuws altijd up-to-date is en belangrijk, raad ik u wel aan om het forum te bezoeken via die Frontpage. U vindt daar ook altijd de laatste updates van virussen en trojans en veiligheidspatches.

U zult ondertussen ook wel gelezen hebben dat er een nieuw forum is opgericht, dat gespecialiseerd is in het verwijderen van spyware. ASO. Anti Spyware Offensief. Omdat het zo druk werd op het forum met de hijacklogs is er een overeenkomst tussen ASO en Helpmij. Daar zitten de experts die uw log kunnen lezen en u kunnen adviseren. U kunt deze site vinden op http://www.antispywareoffensief.nl  In het verlengde hiervan adviseren wij u ook om het programma Hitman Pro te downloaden. Dit programma is geschreven door een Nederlander, Mark Hitman. Het is een alles in één programma tegen spyware. U kunt dit programma hier downloaden. http://www.hitmanpro.nl Uit eigen ervaring kan ik u zeggen dat het heel goed werkt. Ik adviseer u deze site eens te bezoeken en ik weet bijna zeker dat als u het programma hebt gedownload en geïnstalleerd, u het niet meer wilt verwijderen. Dan is er nog een site die ik u aanraad. Het is de site van onze eigen Tazman.

Tazman heeft de gave om dingen heel helder uit te leggen en heel veel van de vragen die u hebt met bepaalde programma’s worden door hem op zijn eigen website duidelijk uitgelegd. U kunt de site van Tazman hier vinden. http://go.to/wintips  Diverse computertijdschriften hebben al melding gemaakt van deze site.

Omdat de virussen ons weer om de oren gieren, nogmaals het advies. Update uw virusscanner minimaal 1x per week. De meer ervaren computergebruikers, kijken elke dag of er een update is. Zorg voor een goede firewall en configureer die goed. U zult wellicht denken; ja hoor, dat weet ik allemaal wel. Toch blijkt het in de praktijk zo te zijn, dat lang niet iedereen bij die bescherming stilstaat. Ik was deze week bij kennissen, waar de hele computer vergeven was van de spyware en andere ellendige toestanden. Na uren te hebben geprobeerd om in de diverse programma’s te komen en/of on line, heb ik helaas de computer helemaal opnieuw moeten installeren. Het enige lichtpuntje was dat ik de documenten en adressen veilig heb kunnen stellen, maar het is een ramp voor mensen die niet zo gemakkelijk formatteren en installeren. Ze raken zwaar in paniek wanneer zich zoiets voordoet. Vooral de beginners en de ouderen onder ons, hebben hier vaak niet zoveel verstand van. Ik blijf het misdadig vinden dat mensen bewust, anderen schade toebrengen door het schrijven van dit soort programma’s. De straffen mogen wat mij betreft verdubbeld worden.

Wat een sombere column deze keer zult u misschien denken. Nu het is niet allemaal even zwart hoor. Vanmorgen toen ik in de stal kwam, kwam het geblaat van 2 pasgeboren lammetjes me tegemoet. (Uw hoofdredacteur is ook schapenfokker). Op de 1e dag van maart. Gezond en wel, een jongetje en een meisje. Dan is voor mij de lente echt begonnen (ook de slapeloze nachten) en kan ik weer gaan genieten van die heerlijke wollige dreumesjes. Dat is ook de tijd dat mijn man zich wel eens verwaarloosd voelt, omdat ik dan meer tijd tussen de schapen doorbreng dan in huis. Gelukkig geniet hij ook van dat kleine spul!


 


Autodialers:

Door Tazman

 

Er is veel te doen over zogenaamde autodialers dit is software die de pc binnenkomt en ongemerkt dure telefoonnummers belt. De ergste vorm daarvan zijn programmaatjes die stiekem de pc insluipen, de standaard-internetverbinding met de eigen provider verbreken om vervolgens automatisch een duur betaalnummer te bellen. Deze zogenoemde "autodialers"  kunnen u op hoge kosten jagen.

De Consumentenbond wil dat tegen deze "0900-cowboys" wordt opgetreden. De minister van Economische Zaken heeft beloofd dat er wetgeving komt die de telecomwaakhond Opta de mogelijkheid geeft in te grijpen. Uitgangspunt daarbij is dat de partij die de rekening verstuurt, de verantwoordelijke is voor de afhandeling. Het probleem is dat dit eenvoudiger gezegd is dan gedaan, waardoor een wet heel lang op zich laat wachten. De Consumentenbond vindt dat er nú iets aan de problemen moet gebeuren. De bond krijgt tientallen klachten van leden die geconfronteerd worden met hoge rekeningen waar ze niets aan kunnen doen. Vooruitlopend op wetgeving zouden telecomaanbieders de handen ineen moeten slaan. Een eventueel door aanbieders te ontwikkelen plan moet dan wel aan eisen voldoen. De Consumentenbond vindt dat het plan op korte termijn in werking moet treden, er moeten duidelijke criteria zijn voor vaststelling van "foute nummerhouders" en er moet snelle en volledige compensatie zijn voor gedupeerde consumenten.

Wat kunt u nu zelf doen om deze vorm van oplichting te voorkomen:

 

Tips ter voorkoming van installatie van dialers

Druk nooit zomaar op Ok en download nooit iets waar je niet specifiek zelf om gevraagd hebt.
Schakel in Internet Explorer Active-X uit. Dit doe je door in Internet Explorer te kiezen voor Extra uit het menu bovenin het scherm. Kies dan vervolgens voor "internetopties", "beveiliging" en "aangepast niveau". Je krijgt nu een lijstje met functies die je kunt uitschakelen, Vink daar Active-X uit of laat het programma vragen of Active-X gebruikt mag worden. Het nadeel van het uitschakelen van Active-X is dat websites, zoals bijvoorbeeld Antivirus.pagina en Microsoft websites, niet goed meer werken. Met name de Windows Update werkt niet zonder Active-X. Voor deze updates moet dus Active-X weer ingeschakeld worden.

Dialers werken alleen via een analoog modem (incl. isdn). Breedband-gebruikers lopen dus geen gevaar tenzij er natuurlijk nog een analoog modem en een telefoonlijn zijn aangesloten, dit is nog opvallend vaak het geval. Koppel dus het modem los als je deze niet meer gebruikt. Gebruik je het analoge modem nog af en toe (bijvoorbeeld om in te bellen op een andere computer) koppel dan de telefoonlijn los op momenten dat je deze niet gebruikt.

Laat 0906/0909 nummers bij je operator blokkeren.

Het is "redelijk" eenvoudig om te voorkomen dat er onopgemerkt manipulatie van de inbelverbinding plaats kan vinden. De RAS-telefoonlijst moet tegen schrijven beveiligd worden. Hoe gaat dit in zijn werk? Je moet op zoek gaan naar het bestand "RASPHONE.PBK", deze kan je vinden door je Windows Verkenner te openen en te navigeren naar de map "Documenten and settingsall usersApplication DataMicrosoftNetworkConnectionPbk". Klik daar met de rechter muisknop op het bestand "RASPHONE.PBK" en selecteer "Eigenschappen". Activeer het bestandsattribuut "Alleen lezen" en klik op "OK". Ga ook na of er voor elk gebruikersprofiel een map "Application DataMicrosoftNetworkConnectionPbk" onder "Documents and settings" bestaat, waarin ook het bestand "RASPHONE.PBK" staat. Zorg er dan op de voornoemende wijze voor dat deze bestanden ook een schrijfbeveiliging krijgen. Als je later een nieuwe inbelverbinding wilt configureren, moet je de beveiliging van dit bestand opheffen.

Bron: http://www.surfopsafe.nl/ 

 


Inkscape

Door René Overtoom

 

U kent waarschijnlijk de dure software pakketten Adobe Illustrator, Adobe Photoshop, en Corel Draw. Het voordeel van deze programma’s ten opzichte van vele goedkopere software pakketten is de mogelijkheid om te werken met vector graphics.

 

Wat kan ik met vectoren?

Wel, u herkent JP(E)G, GIF formaten waarschijnlijk als geen ander. Het voordeel is de relatief lage bestandsgrootte in vergelijking met de kwaliteit. Het nadeel hiervan is dat deze bestanden samen gecomprimeerd worden tot één groot veld met allemaal pixels. U hebt waarschijnlijk allemaal wel eens geprobeerd om een afbeelding te vergroten, met uiteindelijk vaak een jammerlijk resultaat. Dit komt omdat alle pixels uit elkaar gerekt worden, waardoor de gehele afbeelding uit zijn verband getrokken wordt. Dit geeft per definitie een slecht resultaat. Vector afbeeldingen daarentegen hebben een totaal andere samenstelling. De afbeelding bestaat niet uit pixels, maar uit punten die met lijnen aan elkaar vast zitten. Bij het uittrekken van de afbeelding berekent de computer automatisch de inhoud tussen de lijnen, waardoor er geen verbanden uit elkaar gerukt worden en de afbeelding zijn kwaliteit behoudt. Op deze manier is het mogelijk om afbeeldingen te maken van wel enkele meters groot. Uiteraard zal uw computer te weinig rekenkracht hebben om dit door te voeren, maar op deze manier worden grote vlaggen, posters, en ander optisch materiaal gemaakt. Handig nietwaar?

 

Een voorbeeld van een vector graphic. Duidelijk zichtbaar zijn de punten die met elkaar verbonden zijn door middel van een lijn.

 

Een kanttekening moet echter wel gemaakt worden, bovenstaand verhaal geldt alleen tekeningen (logo’s, posters etc.) die vanuit vectoren opgemaakt zijn. Het is niet zo dat foto’s omgezet kunnen worden naar vectoren, en zo vergroot kunnen worden!

 

Inkscape is een open source (lees: gratis) programma wat exact hetzelfde kan, terwijl u de hand op de knip kunt houden! Uiteraard is het programma nog niet zo compleet als een Adobe Photoshop, maar de makers van het programma zijn sterk op weg om alle facetten van de dure pakketten te implementeren in hun eigen software.

 

http://www.inkscape.org/download.php

 

Inscape is beschikbaar voor zowel Mac OS X, Linux alsmede Windows.

 


 

Door Tazman

 

Deze maand een stukje over Windows Washer.

Van Windows Washer is een trial versie verkrijgbaar op http://www.webroot.com

Windows Washer is een handig programma om je computer systeem snel te ontdoen van alle tijdelijke internet bestanden en allerlei informatie die opgeslagen worden op verschillende plekken.

Een grote hoeveelheid tijdelijke bestanden en vervuilende informatie kan een pc trager maken en je kunt er flinke hoeveelheden ruimte op de harde schijf mee winnen.

Na installatie openen we Windows Washer en zullen er een aantal dingen in gesteld moeten worden.

Klik als eerste op de button advanced wat je vindt naast het logo.

 

 

Klik nu op de button wash items in het linker menu daar kon je als eerste het tabblad Windows tegen.

Onder Windows vink ik persoonlijk altijd alles aan maar je kunt natuurlijk zelf een keuze maken wat wel en niet geleegd of gereinigd moet worden dit zelfde geldt bij de keuzes onder Microsoft Office.

 

  

 

Als we deze keuzes ingesteld hebben gaan we naar het tabblad Browsers

Maak hier ook weer de keuzes van wat je weg wilt hebben let wel op dat als je Cookies aanvinkt je ook even de cookie wizzard doorloopt.

 

 

Op het Tabblad Messaging kunnen we ook weer een aantal keuzes maken zoals de inbox of outbox van outlook express laten legen.

 

 

Heb je bij het tabblad Browser onder de button wash items cookies aangevinkt doorloop dan de wizzard cookies klik op next en volg deze wizzard vink aan welke cookies je bewaard wilt hebben.

 

 

Als we alles ingesteld hebben klikken we op de button Wash now en vervolgens in het rechterscherm op start.

Laat nu Windows Washer zijn werk even doen.

Als alle onderdelen zijn verwijderd , schoongemaakt ect klikken we op finish.

 

 

In het laatste scherm wat we dan krijgen zien we hoeveel ruimte er is gewonnen met het schoonmaken en verwijderen van de itmes.

 

Veel plezier met Windows Washer.

 


De voordelen van USB memoriesticks

Door Margje

 

De diskette verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. En dat is niet zo gek. Diskettes zijn groot qua omvang, maar er past maar weinig data op. Daarom wordt er steeds meer gebruik gemaakt van USB memoriesticks. Deze geheugenpennen zijn compact, gemakkelijk in gebruik en er past meer data op.

Net als bij diskettes maakt het niet uit wat voor data u op de stick zet. Voordeel van een stick is, dat de opslagcapaciteit vele malen groter is. De eerste pennen hadden een capaciteit van 8 Mb. Nu zijn 128 of 256 standaard opslaggroottes. En dat biedt mogelijkheden. Documenten, filmpjes, muziek: u kunt ze eenvoudig kwijt op dit opslagmedium. MP3 spelers werken vaak ook op USB geheugenpennen. De sticks maken gebruik van de USB poorten van uw computer.

Bij veel computers zijn alle USB-poorten aan de achterkant te vinden. Dat is lastig als je de stick op zo'n computer wilt aansluiten. Bij enkele (duurdere) USB memoriesticks wordt daarom een dockingstation meegeleverd. Deze houder kan op het bureau worden neergezet en via een kabel met de USB poort worden verbonden. De USB stick kun je dan in de houder vastklikken in plaats van in de computer zelf. Bij nieuwere pc’s zitten USB aansluitingen vaak aan de voorkant.


U steekt het apparaatje in een USB-poort van de computer en door het plug-and-play principe herkent het besturingssysteem de USB-stick direct als een verwisselbare schijf. Het apparaatje krijgt een eigen driveletter toegewezen. U kunt deze zien staan in de Windows verkenner. De stick wordt als het ware als harde schijf herkend.

De overdrachtssnelheid van de stick naar uw pc is afhankelijk van de USB versie die uw computer ondersteunt. Oudere computers maken gebruik van USB-1, terwijl nieuwe pc’s met USB-2 werken. Poorten van het nieuwste model zijn razend snel en maken een gegevensoverdracht van maximaal 480 Mbps mogelijk. Hiermee kan in 1 seconde 61 Mb aan data worden uitgewisseld tussen de pc en de stick. Dat is 1.400 keer sneller dan de snelheid tussen een computer en een diskette! USB-1 is een stuk minder snel met een maximum snelheid van 12 Mbps (1,5 Mb per seconde). De meeste datasticks ondersteunen USB-2, maar je kunt alleen van de hoge snelheid profiteren als je pc over een dergelijke poort beschikt. Is dit niet het geval dan kun je gewoon de USB-1 poort gebruiken, maar je bent wel gebonden aan de maximale snelheid die voor die poort geldt.

De prijs van een geheugenpen is afhankelijk van de opslagcapaciteit: een pen met een opslag van 128 Mb is goedkoper dan één met 256 Mb opslagcapaciteit. Gemiddeld ligt de prijs van een stick met een opslaggrootte van 256 Mb op zo’n 40 euro.

                                  

Een USB stick       Een USB stick met een dockingstation

 


  Het configureren van poorten    

 

Door Jarno J. Wolters

 

Deze tekst is alleen bedoeld voor diegene met een router of gecombineerde modem/router.

Voor sommige software die communiceert met het internet, is het nodig om bepaalde poorten open te zetten. Met deze poorten wordt bedoeld een deur waardoor de communicatie zal gaan lopen. Elke communicatie vorm vanuit jouw pc van en naar het Internet loopt door een bepaalde poort (deur). Het is dan ook noodzakelijk dat voor elke computer die met het Internet verbonden is, dezelfde poort open staat voor communicatie. Voor de meest gebruikte applicaties (Internet Explorer of FireFox) is dit poort 80 en of 81.Voor bijvoorbeeld een ftp applicatie, is de standaard poort 21. Weet je voor jouw applicatie niet het poort nummer, bezoek dan eens de volgende link Een overzicht van bekende IP-poorten. Hier vindt je een zoekconstructie waarin je de naam kunt typen van jouw applicatie. Zoals ik al zei is het open zetten van poorten niet nodig voor alle applicaties. Het OS Microsoft Windows heeft bijvoorbeeld voor sommige applicaties al poorten open staan. Niet helemaal veilig maar wel noodzakelijk. Deze poorten zijn bedoeld voor bijvoorbeeld de ingebouwde Microsoft Internet Explorer en de Outlook Express, het E-mail programma van Microsoft dat meegeleverd wordt bij het Windows pakket. Niet iedereen zal een router thuis hebben omdat men bij het hebben van 1 computer deze eigenlijk niet nodig heeft. Toch kan het plaatsen van een router geen kwaad, de meeste hebben een ingebouwde firewall en een inbreker die via internet jouw computer probeert te benaderen, zal niet slagen. En een bijkomend voordeel van een router is dat je vrij gemakkelijk zomaar een computer kunt bijplaatsen in huis zonder een moeilijk netwerk te moeten aanleggen om deze computer te voorzien van Internet.

Er zijn velen merken routers op de markt maar ik zal uitleg geven van 1 van de meest verkochte routers in combinatie met een Internet abonnement. De Alcatel Speedtouch 510(i)

Dit is een modem en router in 1. Deze is voorzien van een interface (een manier om het apparaat te programmeren) die opgebouwd is door middel van html. Of beter gezegd, via de Microsoft Internet Explorer te programmeren. Het adres om de router (de interface) te benaderen is 10.0.0.0.138 en ziet er als volgt uit. (voorbeeld 1)

 

 

Of als je een nieuwe interface versie hebt, ziet het er als volgt uit (voorbeeld 2)

 

 

In het begin veld wordt alles weer gegeven zoals persoonlijk ip adres en dergelijke informatie. Dit staat op de plaats waar de blauwe strepen staan. Het verschil tussen voorbeeld 1 en 2 is simpel gezegd alleen maar een nieuwe firmware. Firmware wil zeggen, de software waarmee de router functioneert. Het updaten van de Firmware is geen verplichting maar dit raad ik wel aan omdat de nieuwe software (Firmware) de router beter laat functioneren. Nieuwe updates kun je zoeken op de volgende link. SpeedTouch Nederland - Alcatel Thomson breedband producten Lees tijdens het updaten heel goed wat er gevraagd wordt en zorg er ook voor dat eventuele firewalls uitstaan zoals Zone Labs of dergelijke software en dat de computer rechtstreeks verbinding heeft met de Speedtouch. Dus geen Switch of andere componenten tussen de computer en Speedtouch. We gaan nu eens kijken hoe de poorten geconfigureerd kunnen worden bij een Alcatel Speedtouch. We openen het begin menu door in een Explorer het adres in te typen 10.0.0.138 en kiezen daarna voor de advanced instellingen.

 

(voorbeeld 3)    Of voor de nieuwe Interface. voorbeeld 4)

 

 

We kunnen hier een aantal zaken instellen maar waar het ons om gaat is de NAT instellingen in voorbeeld 3 en in voorbeeld 4 gaat het om NAPT instellingen. Dit is meteen een goed voorbeeld dat in elke router het anders kan heten maar je het wel moet zoeken in die richting.

De termen staan voor NAT = Network Address Translation en NAPT = Network Address Port Translation. We kiezen voor deze optie door er weer op te drukken. We zien het volgende beeld (voorbeeld 5)

 

 

En bij de nieuwe interface (voorbeeld 6)

 

We zien hier een voorbeeld voor het download programma Azureus waarbij de poort 6881 open moet staan voor de downloads en de poort 1000 is alleen maar een luisterende poort voor het programma. Bij jullie zal hier in theorie niets zichtbaar zijn. We kunnen nu een nieuwe poort instelling plegen door op NEW te drukken. We zien het volgende scherm. (voorbeeld 7)

 

 

En de nieuwe interface zie (voorbeeld 8)  

 

 

Het werkt als volgt, het “protocol” staat voor de manier waarop er gecommuniceerd gaat worden, in de wereld is het TCP (tcp/ip) (Transmission Control Protocol) protocol standaard geworden, vroeger werd er nog wel eens UDP toegepast. We kiezen op de locatie “inside ip” het ip adres dat je zelf draagt binnen je netwerk, dit zou je kunnen zien door een dos box te open en daar op de commando regel te typen “ipconfig” en daarna op enter te drukken. Nu zie je drie waarden staan, de bovenste is jouw ip adres binnen in je eigen netwerk en deze vul je dus in. Op de locatie “inside port” vul je het poort nummer in die je wenst open te zetten voor de buitenwereld. Op de locatie “outsideip” vul je je ip adres in die je van je provider hebt gekregen. Weet je deze niet dat kun je surfen naar http://www.watismijnip.nl/ en daar kun je het ip-adres zien dat je gekregen hebt van je provider. Op de locatie “outside poort” vul je het poort nummer in dat gebruikt wordt door je tegenstander. Hiermee bedoel ik, als je een ftp server draait en iemand heeft bijvoorbeeld een ander poort nummer dan jij, dat je dat van die ander dan daar in moet vullen. Meestal is dit nummer gelijk aan het “inside poort”nummer. Je drukt op Apply en ziet dat de toegevoegde waarden op jouw lijst zijn verschenen. Vergeet niet meteen op “save all” te drukken. In theorie is dit alles, nadat je de “Save All” knop hebt ingedrukt en op OK hebt gedrukt, staat de poort open en is deze klaar om gebruikt te worden. Je hebt nu de router verteld dat een bepaalde poort die toegang van of naar Internet zoekt, zijn bestemming ook mag bereiken. Zowel in als uitgaand verkeer  zal nu geen tegenwerking meer ondervinden van de router. De speedtouch hoeft niet te worden gereset. Alle instellingen die je wijzigt, worden van kracht nadat je de “Save All” knop hebt gebruikt. Nogmaals, er zijn teveel router merken en soorten van interfaces dat het niet haalbaar is voor elk type een knappe uitleg te maken maar ze werken allemaal gelijkwaardig.Het enige verschil dat er zou kunnen zijn is het gebruik van termen en namen. Deze willen nog wel eens anders zijn, bij de speedtouch noemt men dit in de oude interface NAT instellingen en in de nieuwe interface NAPT instellingen. Het verschil bij deze is alleen dat bij de oude NAT alleen maar poorten geconfigureerd konden worden, bij de nieuwe interface NAPT er nog meer instellingen gepleegd kunnen worden.

 


Waarschuwing piramidespel:

 

De laatste tijd zijn wij een aantal verwijzingen naar getgiftsforfree.com tegengekomen op het forum. Bij deze wil ik jullie waarschuwen voor deze website. Het klinkt allemaal leuk, je zou er zo een gratis MP3-speler of camera aan over kunnen houden.
De werkelijkheid is echter anders. Het is niet meer dan een piramidespel, een gevaarlijk spelletje waar enkel de eigenaar van getgiftsforfree.com beter van wordt.

Hoe werkt het?
Je bestelt bij hen 'signal boosters' voor 40 euro. Dit is een soort stickertje dat je op je mobiele telefoon plaatst welke het signaal zou moeten verbeteren. Op diverse sites is te lezen dat dit product niet tot nauwelijks effecties is. Absoluut geen 40 euro waard dus.
Tevens geef je aan welk cadeautje je zou willen ontvangen. Dit is bijvoorbeeld een mobiele telefoon, X-box of een dergelijk ander product van hoge waarde.
Vervolgens word je op een wachtlijst geplaatst. Zodra je bovenaan de wachtlijst komt te staan krijg je je cadeautje. Volgens de site zelf moet je daarvoor 16 x 6 = 96 mensen verwijzen naar de site, die zelf ook de signal boosters dienen aan te schaffen en allen op de wachtlijst terecht zullen komen.

Hoe maken ze hier winst op?
In werkelijkheid zul je nooit 96 mensen kunnen aanmelden. Het publiek is namelijk terecht huiverig over deze actie. Stel dat jij de 40 euro investeert, en je krijgt 5 anderen zo gek ook 40 euro te spenderen. Dan hebben zij 240 euro verdiend voor 6 producten ter waarde van slechts enkele euro's, en heb jij nog lang je cadeautje niet verdiend.

Begin hier dus nooit aan!


Postvak in:

 

Hallo Jongens
Het column zag er weer goed verzorgd uit, en al die mensen die commentaar leveren zullen zich eerst zelf eens moeten bewijzen.
Ik persoonlijk vind het altijd leuk om te lezen.
Ga zo door !!
En allemaal Prettige feestdagen en een goed en gezond 2005
Met virendelijke groeten
SJJ
Sjors

In tegenstelling tot een aantal ingezonden stukjes zoals onderaan in deze nieuwsbrief vermeld, moet ik bij deze de redactie van de nieuwsbrief toch echt een compliment geven.
De hele opbouw en de gegeven tips, zien er goed en vooral voor de gemiddelde pc gebruiker goed en overzichtelijk uit.
Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende nieuwsbrief.
Jammer dat een aantal van de download links niet direct te benaderen zijn, maar dat zal door drukte komen denk ik, dus wachten we gewoon nog even af en hebben we gelijk de kans later deze dag of week de nieuwsbrief nog eens door te nemen.
Fijne feestdagen voor het hele team

Hans Legeer

Ik word niet goed van al die mensen die commentaar leveren. Jullie werken erg hard, leveren een perfecte GRATIS helpsite en dan gaan de mensen klagen over dat het rotzooi is en geen goed geschreven column. Ze kunnen hem toch afzeggen, probleem opgelost. Zelf vind ik de column goed, de ene keer staat er iets in wat ik kan gebruiken en de andere keer niet. Dit geld echter ook voor de pc bladen waar ik voor BETAAL. Wat mij betreft, ga zo door en het hele team fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling. En wat betreft 2005, keep the goodwork going.

Groetjes ROB31

Geachte redactie van helpmij.

Ik snap niet dat mensen zo lullig reageren op uw nieuwsbrief als ze deze niet willen ontvangen moet ze zich maar afmelden.Maar dan ook geen gebruik meer willen maken va het forum want daar horen dit soort mensen niet thuis als ze het zelf beter weten moeten ze maar een eigen forum oprichten kunnen ze hun eigen nieuwsbrief versturen.

Ik zelf ben zeer tevreden over de nieuwsbrief en het forum ga zo door

Prettige feestdagen en gezond 2005

Geachte Heer,

Deze, simpelweg om U te steunen bij de uitgave van uw nieuwsbrief. Als ik
dan lees dat iemand het "rotzooi" noemt, steigert mijn geweten. Ik kan iet
anders dan waardering opbrengen voor uw werk....

Verwillligen wa

Hartelijk dank voor deze brief zeeeeer intresant
ga zo door, staat veel in om mensen mee verder te helpen
mooie programma's met uitleg
heel tof, nogmaals ga zo door hiermee helpen jullie veel mensen.

Mijn dank voor deze brief,
Herman n.

“Heer,
Aan deze rotzooi, zoals jij het wenst te noemen!!!!! Wil ik liever niet deel nemen.”

Ik weet geen wachtwoord of wat dan ook. Maar als U (met hoofdletter) geen respect hebt voor onze echte Heer -als U tenminste Jezus Christus bedoelt- is dat Uw besluit! Ik wil daar niet aan deelnemen en U zeggen dat U niet weet waar U over hebt! Denk gewoon eens aan WAT BETEKEND KERST? Of weet U niet waarom dat bijzondere dagen zijn behalve vreten op aarde. Misschien wel vrede - kan ook in Uw innerlijk zijn - op aarde.

Schrijf mij a.u.b. uit als nieuwsbrief ontvanger, als U dit soort taal gebruik in Uw nieuwsbrief zet!! Want ik geloof namelijk dat Jezus voor U en mij is geboren en dat gedenk ik met kerst!

Ide Kiewiet

Beste redactie,
Indien ik de kritiek lees over jullie nieuwsbrief, wil
ik zeggen dat ik niet die mening deel.
Daarom zeg ik , bedankt en ga zo door.

goodbye , groeten van

Malido

Hey mensen,

Jullie ook alle goeds voor het komend jaar! Ook wil ik effe mijn waardering uitspreken voor het team want jullie maken het allemaal wel mogelijk voor de leken zoals ik.
Helaas is mijn kennis van computers onvoldoende anders wilde ik jullie wel ondersteunen.

Fijne dagen en luidt het nieuwe jaar positief in!

Groetjes, Marjan


 

In deze nieuwsbrief o.a.


Column van Blacksheep
Autodialers
Inkscape
Window washer
USB memoriesticks
Configureren van poorten

Waarschuwing piramidespel
Postvak in

 

De redactie bestaat uit:

  • Blacksheep (hoofdredacteur)

  • Crash

  • Margje

  • Neleke

  • Rene_Overtoom

  • Tazman

  • Tiborv

  • Huijb

De redactie is te bereiken op nieuwsbrief@helpmij.nl. Naar dit e-mailadres géén vragen sturen die betrekking hebben op computers en dergelijke. Deze horen op het forum geplaatst te worden.

Wilt u een bijdrage leveren aan de nieuwsbrief dan kunt u e-mailen naar bovenstaand adres of u bezoekt het forum en plaatst uw bijdrage in de sectie nieuwsbrief.

 

Oplage.
De nieuwsbrief wordt naar 8253 unieke e-mailadressen verstuurd. Deze e-mailadressen zijn via opt-in geselecteerd.

 

Adverteren
Indien u een advertentie wilt laten plaatsen in deze nieuwsbrief neem dan contact op met de redactie

 

Aan- en afmelden.
Iedereen die zich aanmeldt bij Helpmij.nl krijgt standaard de nieuwsbrief toegestuurd. Wilt u de volgende uitgaven niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden.

Is deze nieuwsbrief naar u doorgestuurd en wilt u hem zelf ontvangen? Ga dan naar de site en meld u aan bij het forum. U zult dan automatisch de nieuwsbrief ontvangen. Als u al aangemeld bent en u hebt de nieuwsbrief niet ontvangen, ga dan in het forum naar profiel, aanpassen van opties, en vink bij 'Mogen de Webmasters en Moderators je berichten sturen?' ja aan.

Wilt u nog eens een artikel nalezen? Wanneer u lid van de vereniging bent, kunt u hier in oude Nieuwsbrieven zoeken.

 

DISCLAIMER
Alle handels en/of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. De redactie van de Helpmij nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit de redactie iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen, waaronder begrepen directe en indirecte schade. Het toepassen van informatie en gebruik van software is voor eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nimmer openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Het is niet toegestaan om de inhoud, of delen daarvan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te gebruiken.

De redactie heeft het recht om (ingezonden) bijdragen zonder opgaaf van redenen te weigeren, dan wel te wijzigen, in te korten, etc.