Inhoudsopgave
-Voorwoord
-Grub naar Burg in Mint en/of Ubuntu
-Windows 8: Update
-Prijsvraag januari 2012
-AMD Radeon HD 7970: volledig vernieuwd
-Interview met Djoane
-Telefoonscams
-Meer bezoekers op je site ... met Google Adwords!
-Onze Tips & Handleidingen januari
-Hoe ziet jouw e-mailadres eruit?
-Postvak-in
 

De redactie bestaat uit:
profpc (Eindredacteur)
CorVerm
Dillondarko (Junior Redacteur)
Djoane
ErpCity
femke98
FooBar (Junior Redacteur)
jackall
mumzel
OctaFish

Aan deze nieuwsbrief hebben ook meegewerkt:
Chris Vermeulen
Computergalaxy.nl
Marco Sanders

De redactie is te bereiken op nieuwsbrief@helpmij.nl. Naar dit e-mailadres géén vragen sturen die betrekking hebben op computers en dergelijke. Deze horen op het forum geplaatst te worden.

Oplage
De nieuwsbrief wordt naar 33516 unieke e-mailadressen verstuurd. Deze e-mailadressen zijn via opt-in geselecteerd.

Adverteren
Indien u een advertentie wilt laten plaatsen in deze nieuwsbrief neem dan contact op met de redactie.

nod32 bestellen

Advertentie informatie aanvragen

Aan- en afmelden
Om u aan te melden voor de nieuwsbrief kunt u naar deze pagina gaan.
Wilt u de volgende uitgaven niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden. Is deze nieuwsbrief naar u doorgestuurd en wilt u hem zelf ontvangen? Ga dan naar deze pagina en meldt u aan. U zult dan automatisch de volgende nieuwsbrief ontvangen.

Wilt u nog eens een artikel nalezen? Wanneer u lid van de vereniging bent, kunt u hier in oude nieuwsbrieven bladeren.

DISCLAIMER
Alle handels en/of productnamen hier vermeld, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars. De redactie van de Helpmij Nieuwsbrief gaat uiterst zorgvuldig te werk bij de vergaring, totstandkoming en publicatie van de informatie in de nieuwsbrief. Niettemin kunnen er geen rechten worden ontleend aan de inhoud van de nieuwsbrief en sluit de redactie iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen, waaronder begrepen directe en indirecte schade. Het toepassen van informatie en gebruik van software is voor eigen risico. De adressen van de abonnees zullen nimmer openbaar worden gemaakt en/of verkocht aan derden. Bij misbruik van het distributiesysteem van de nieuwsbrief door onbevoegden of een mogelijke storing, van welke aard dan ook, kan de redactie niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele daaruit voortvloeiende schade. Het is niet toegestaan om de inhoud, of delen daarvan, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming te gebruiken.

De redactie heeft het recht om (ingezonden) bijdragen zonder opgaaf van redenen te weigeren, dan wel te wijzigen of in te korten.


Voorwoord

Auteur: ErpCity

Top

De voltallige redactie wenst onze lezers een zeer gelukkig, gezond en succesvol nieuwjaar!

Wij gaan hard aan het werk om ook dit jaar weer een serie met interessante, leerzame, opmerkelijke dan wel bijzondere artikelen gevulde nieuwsbrieven te produceren.

Nieuw bij Helpmij.nl dit jaar is een maandelijkse PRIJSVRAAG. Deze zal elke maand zowel in onze nieuwsbrief, als op het forum in de sectie "mededelingen", te vinden zijn. Beantwoord de vragen en maak kans op een leuke prijs: deze maand een prachtige router!

Er zijn een paar dingen veranderd voor wat betreft de samenstelling van de redactie. Zoals men in het decembernummer kon lezen moest CorVerm om privéredenen helaas zijn functie als hoofdredacteur en inspirerende motor achter de nieuwsbrief neerleggen. Gelukkig zullen wij zijn interessante artikelen niet hoeven missen, want hij blijft als redacteur verbonden aan het team. Wij danken CorVerm voor zijn enorme inzet, zijn humor en zijn stimulerende werkwijze. Cor je was een geweldige hoofdredacteur!

ErpCity zal de functie van hoofdredacteur voorlopig waarnemen.

Nieuw binnen de redactie is de functie van Eindredacteur: deze persoon wordt volledig eindverantwoordelijk voor het produceren van de maandelijkse nieuwsbrief. Het bestuur van Helpmij.nl heeft profpc, tot 31/12/11 actief als adjunct-hoofdredacteur, bereid gevonden om deze rol vanaf 1 januari 2012 op zich te nemen. Profpc verrichtte in zijn functie als "adjunct" al eens kleine wonderen, dus iedereen op de redactie ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wij wensen profpc hierbij erg veel succes!

Wat zal het jaar gaan brengen? Niemand kan daar een zinnig antwoord op geven, maar laten we, ondanks de Maya's, het weer, de euro, de mogelijke verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 100 jaar en de toch wel stevige eerste tegenstanders bij het EK, gewoon heerlijk positief blijven en proberen te genieten van wat elke dag ons brengt. Nogmaals: ieder een heel plezierig 2012!




Grub naar Burg in Mint en/of Ubuntu

Auteur: femke98

Top

GRUB, de Grand Unified Bootloader, is de standaard bootloader voor alle Linux distributies sinds LILO (Linux Loader) zijn glans heeft verloren. LILO bestaat nog wel voor een handje vol distributies, zoals Mandriva, maar op de meeste distro's is dus GRUB de enige bootloader.

Het GRUB-menu heeft een zeer flauwe interface en met BURG is een poging gemaakt om het mooier, prettiger en soepeler te maken. BURG is gebaseerd op de GRUB, en je kunt zeggen dat de afkorting is afgeleid van GRUB achterstevoren gespeld.

Dit is dus een handleiding om BURG te installeren op Ubuntu of Mint, zodat je van dit

1. Grub..png

2. Burg..png

naar dit gaat.

Heb je meerdere besturingssystemen op je computer, dan ziet het na installatie er zo uit:

3. Dualboot.png

 

Vooraf (belangrijk)

GRUB is een belangrijk deel van je systeem, want het zorgt ervoor dat je Ubuntu (en andere besturingssystemen) kunt opstarten. Voor je aan deze handleiding begint, is het belangrijk dat je weet hoe je GRUB weer kunt herstellen. Daarom hierbij alvast de oplossing.

Om de oude GRUB weer te herstellen heb je een Ubuntu-LiveCD of LiveUSB nodig, samen met het volgende commando (schrijf deze op!):

sudo grub-install [schijf]

Waarbij je [schijf] vervangt door de schijf waar GRUB staat. Dit is meestal de schijf waar Ubuntu geïnstalleerd is en kun je vinden met het volgende commando:

df -h

De partitie onder de tekst Bestandssysteem is de partitie waar Ubuntu geïnstalleerd staat. De schijf kan er als volgt uit zien: /dev/sda

4. Afronding.png

Voordat we BURG kunnen installeren

Voegen we de BURG-pakketbron toe en geven we de softwarelijst een update, zodat de pakketten uit de nieuwe bron bekend zijn.

Voor Ubuntu versie 10.04 LTS en 10.10 is dit het commando wat je ingeeft in de terminal:

(copy-paste om fouten te voorkomen):

sudo add-apt-repository ppa:bean123ch/burg

sudo apt-get update

Voor Ubuntu versie 11.04 is dit het commando:

(copy-paste om fouten te voorkomen):

sudo add-apt-repository ppa:n-muench/burg

Voor de allernieuwste versie van Ubuntu 11.10 is nog geen PPA beschikbaar; je kan dan gewoon de PPA gebruiken van versie 11.04 maar dan wijzig je de softwarebron van oneiric in natty:

8. PPA wijzigen.png

De werkelijke installatie:

Installeer BURG en een aantal thema's en schrijf deze naar de harde schijf, zodat deze GRUB vervangt (copy-paste om fouten te voorkomen)

sudo apt-get install burg burg-themes sudo burg-install "(hd0)"

Wijzig "(hd0)" in de hd waarvan de computer opstart. "(hd0)"=sda, "(hd1)"=sdb, enz.

7. Plaatsing Burg..png

5. Afronding2.png

6.Afronding3.png

De BURG een thema geven

Hieronder staan een paar leuke thema’s.

 Chiva..png

 Sora..png

 Winter..png

De BURG zelf heeft natuurlijk nog meer thema’s. Als je die wil zien, moet je de BURG starten (computer dus opnieuw opstarten) en dan op “T” drukken. Dan krijg je een waslijst met thema’s te zien.

Heb je een mooi thema uitgekozen?

De instellingen van BURG staan in het bestand /etc/default/burg, deze kan je openen en bewerken met het volgende commando:
Open een terminal en type (copy-paste om fouten te voorkomen)

gksu gedit /etc/default/burg

Haal het “#” voor “GRUB_THEME” weg en zet de naam van het thema erachter dat je wilt gebruiken (sora, proto o.i.d.).
Sla het op en sluit het tekstverwerkprogramma.

Wil je ook memtest+ en alle recovery opties voor Ubuntu hebben, dan moet je ook het
“#” voor GRUB_FOLD"’weghalen.

Nu we dit allemaal gedaan hebben, moeten we natuurlijk de BURG nog updaten.
Open een terminal en type (copy-paste om fouten te voorkomen)

sudo update-burg

Herstart je computer en als het goed is, zie je hier het nieuwe burg tevoorschijn komen.

Pas je BURG aan naar eigen wens

In BURG kun je een aantal mogelijkheden instellen. Dit kan met de nieuwste versie vanuit het bootscherm van BURG. Hier een opsomming van de opties:

  • r - Resolutie instellen

  • t - Thema kiezen

  • f - Menu samenvouwen, zodat de recovery en oude kernels verborgen worden (of omgekeerd)

  • e - Boot commando bewerken (gelijk aan grub)

Als het goed is moet de BURG nu volledig werkend zijn.

Let op: Een PPA is niets meer dan een programma wat niet in de pakketbronnenlijst voorkomt. Het gebruik van PPA's is altijd op eigen risico en wordt daarom door sommige afgeraden. Deze PPA's zijn niet altijd goed zijn getest en kunnen dus schade veroorzaken op je installatie. Je installatie is dan niet meer stabiel en betrouwbaar en zie dat dan maar eens goed te krijgen. Het is dus zaak om wel te weten of je dit wilt en ook dat je weet wat je doet. Nu is deze PPA wel genoeg getest en weten we dat deze geen problemen veroorzaakt op je computer, maar als je andere PPA's wilt installeren, ga dan eerst eens na of deze veilig te gebruiken zijn.




Windows 8: Update

Auteur: FooBar

Top

Het nieuwe jaar is begonnen. Het jaar waarin velen voorspellen dat het nieuwe Windows 8 uit zal komen. Vele persconferenties zullen hierover nog gehouden worden, waarin vele details vrijgegeven zullen worden, maar op het moment moeten we het doen met de informatie die we hebben. Deze maand is er niet veel  nieuws op het gebied van Windows 8; doch is er wel het één en ander te zeggen.

De kans is groot dat u op het moment veel verschillende wachtwoorden voor veel verschillende webdiensten gebruikt. Het grote gevaar hiervan is dat hetzelfde wachtwoord vaak voor een aantal verschillende diensten gebruikt wordt. Als u dan een account aanmaakt bij een malafide webdienst met hetzelfde wachtwoord, heeft deze webdienst misschien toegang tot  onder andere uw computer. Nu bestaat hier al een oplossing voor: een centrale opslag voor wachtwoorden op de computer. Verschillende automatisch gegenereerde wachtwoorden kunnen dan opgeslagen worden, zonder dat u deze hoeft te onthouden. Dit systeem bestaat onder andere al op Mac OS X, maar zal nu ook met een kleine variatie naar Windows 8 gebracht worden. Het plan is om deze wachtwoorden niet alleen op Windows 8 op te slaan, maar in de ‘cloud’ op te slaan met behulp van de Windows Live ID. Ook worden wachtwoorden automatisch opgeslagen en geïntegreerd in de nieuwe Internet Explorer van Windows 8. Deze aanpassingen ten opzichte van lokaal opgeslagen wachtwoorden maken het mogelijk om wachtwoorden uit te wisselen tussen verschillende platformen, van de pc naar de tablet tot de telefoon.

Verder is er ook nieuws over de zogeheten ‘app store’ die geïntegreerd wordt in de nieuwe Windows 8. Microsoft voorspelt dat in tegenstelling tot de langzaam groeiende app store van het nieuwe besturingssysteem Windows Phone, dat de app store van Windows 8 een veel grotere groep gebruikers zal hebben. Immers, Windows is nog steeds het leidende besturingssysteem in de computerindustrie. Microsoft baseert deze voorspelling op het feit dat er al veel interesse in deze app store is getoond door onder andere ontwikkelaars van apps, vragend in welke mate de apps onder andere beveiligd zijn.

Wat Microsoft verder nog wil gaan aanpassen is het geheugenbeheer van verschillende schijven op de pc. Op Windows 7 is dit nog enigszins verwarrend zo nu en dan, vooral omdat het ingewikkeld kan zijn om uit te vogelen welke schijf voor welk geheugen wordt gebruikt. In Windows 8 is het dan nu mogelijk om gebruik te maken van Storage Spaces. Met de ingebouwde tool Storage Spaces is het mogelijk om verschillende ‘Storage Pools’ aan te maken, waarin elke pool een bepaald aantal disks krijgt toegewezen. De storage pool kan je dan gebruiken om toe te wijzen aan een bepaald gedeelte van je computer. Verder is het nu ook mogelijk om virtuele schijven te gebruiken.

Storage Spaces
De nieuwe ingebouwde tool van Windows 8: Storage Spaces

Als laatste nog een kleine verandering voor Windows 8 op de tablet. Besturingssystemen op tablets en smartphones gebruiken tegenwoordig allemaal toetsenborden aangedreven door touchscreens. Nu heeft Microsoft hier op ingespeeld door de mogelijkheid te geven om de grote van dit virtuele toetsenbord aan te passen; handig voor slechtzienden om groter te maken of handig om kleiner te maken om zo meer ruimte over te houden voor overige applicaties.

Dat was het nieuws over Windows 8 van deze maand. Aanstaande februari komt de officiële bèta-versie uit van Windows 8; hierover valt tegen die tijd nog veel meer te zeggen. Ik ben benieuwd!

Sebastiaan Metman




Prijsvraag januari 2012

Auteur: Computergalaxy.nl

Top

De januari prijsvraag van Helpmij.nl:

Stuur een e-mail met de juiste antwoorden vóór 31-01-2012 naar
wedstrijd@helpmij.nl en maak kans op deze draadloze router.

Router
TP-LINK TL-WR1043ND 300MBPS Draadloos Internet Router incl. USB

Vraag 1. Wat is een DMZ?
Vraag 2. Welke encryptietechnieken zijn er om je draadloze netwerk te beveiligen?
Vraag 3. Welke van deze beveiligingen geldt als beste voor thuisgebruik?"

Beantwoord de vragen correct en maak kans op een mooie prijs
aangeboden door Computergalaxy.nl.

Banner

*Bestuur en wedstrijdcommissie zijn uitgesloten van deelname




AMD Radeon HD 7970: volledig vernieuwd

Auteur: Dillondarko

Top

januari 2012: 600px_teaserhd7970..jpg

Vlak voor de kerst besloot AMD haar nieuwste videokaart aan te kondigen: de Radeon HD 7970. Er werd al eerder gesproken over 9 januari, maar waarschijnlijk wilde AMD met deze aankondiging niet ondergesneeuwd raken tussen alle nieuws van de CES 2012.

Het jaar 2011 was op het gebied van videokaarten niet echt spannend, alle luxere modellen waren gebaseerd op GPU's uit 2010. Vorig jaar hebben we eigenlijk alleen de introductie van dual-GPU kaarten (de Radeon HD 6990 en de GeForce GTX 590) en een reeks midrange en budget modelletjes gezien. Van een nieuwe generatie GPU's leek het niet meer te komen, tot AMD op 22 december de Radeon HD 7970 introduceerde.

De HD 7970 is de eerste kaart van de Radeon 7000-serie. AMD begint met de introductie van het topmodel, om later steeds lager geplaatste kaarten op de markt te brengen.

Volledig vernieuwd

We hebben meteen met een compleet nieuw product te maken. De gebruikte GPU, codenaam Tahiti, wordt geproduceerd volgens een 28nm procedé en er wordt gebruik gemaakt van een geheel nieuwe architectuur: Graphics Core Next. Verder is de HD 7970 meteen de eerste videokaart met ondersteuning voor DirectX 11.1 en PCI-Express 3.0. Uiteraard is de kaart backwards compatible, wat betekent dat de kaart ook gewoon werkt in eerdere versies van PCI-Express.

Maar, is het introduceren van een nieuwe architectuur én een nieuw productieprocedé op hetzelfde moment dan niet vragen om problemen? Dat zou je al helemaal verwachten bij een complexe high-end chip. nVidia was al meermaals in de problemen gekomen met hetzelfde geintje, maar AMD geeft aan voldoende vertrouwen te hebben en dus af te stappen van de oude strategie (AMD verwisselde steevast van architectuur en productieprocedé met een serie midrange GPU's). Chipbakker TSMC schijnt het 28nm procedé zeer goed onder controle te hebben.

AMD Radeon HD 7970

De Radeon HD 7970 is zoals eerder genoemd dus volledig nieuw. Het is de eerste videokaart met de 28nm Tahiti-GPU aan boord. Alle 2048 rekenheden zijn ingeschakeld, en zijn standaard geklokt op 925MHz. Volgens AMD heeft de kaart een theoretische maximale rekenkracht van 3,5 TeraFLOPS. De kaart is voorzien van 3GB GDDR5-geheugen, verbonden via een 384-bit bus met de GPU. Het geheugen is geklokt op 1375MHz en heeft in deze opstelling een bandbreedte van 5,5 Gigabit per seconde.

Het referentiemodel van de videokaart heeft een dual-link DVI-, twee mini-DisplayPort- en een HDMI-uitgang. Om zonder extra investeringen drie betaalbare monitoren aan te kunnen sluiten verplicht AMD hun partners een HDMI-naar-DVI en een DisplayPort-naar-DVI verloopkabel te bundelen.

Het maximale stroomverbruik ligt volgens AMD rond 300 watt. Op een 2D-desktop zou het verbruik onder de 15 watt moeten liggen, en helemaal idle (systeem ingeschakeld, beeld op zwart/standby) nog minder dan 3 watt. De kaart wordt gevoed met een 8-pin en een 6-pin connector.

Uiteraard is het weer mogelijk dual-, triple- en quad-CrossFire opstellingen te gebruiken. Ook zijn de kaarten standaard voorzien van een dubbel BIOS: het één kun je eenvoudig aanpassen en opnieuw flashen, het ander is vast en kan gebruikt worden als er iets mis gaat. Verwisselen tussen de twee BIOS versies gaat met een kleine schakelaar op de kaart. Verder maakt de referentiekaart gebruik van een iets betere koeler dan de voorgaande serie, maar wel volgens het bekende windtunnel principe.

Zoals gebruikelijk wordt de kaart verkocht door diverse partners van AMD. De kaart krijgt een adviesprijs van 499 euro. Uiteraard kunnen de partners van de fabrikant hier vanaf wijken. Zoals gebruikelijk zullen 'standaard'-uitvoeringen iets goedkoper zijn, modellen met een andere koeler of afwijkende kloksnelheid zijn meestal iets duurder.

januari 2012: club3d-hd7970..jpg

De Radeon HD 7970 van Club3D.

EyeFinity 2.0

Zoals eerder gezegd zijn partners van AMD nu verplicht enkele verloopkabeltjes mee te leveren. De beperking dat er zonder verloopkabels of adapters maar twee schermen kunnen worden aangesloten blijft. Verder biedt EyeFinity nu de mogelijkheid om elke monitor een eigen audiokanaal mee te geven. Ook is het nu mogelijk 3 of meer 3D-schermen te combineren.

Ook de drivers zijn op het gebied van EyeFinity flink geoptimaliseerd. Zo komt er met de driverupdate van februari ondersteuning voor niet-standaard resoluties in EyeFinity en kun je zelf kiezen op welke monitor je de Windows taakbalk wilt zien. Deze updates komen ook beschikbaar voor alle bestaande EyeFinity-videokaarten.

Graphics Core Next

De Tahiti-GPU en toekomstige GPU's maken zoals eerder genoemd gebruik van de Graphics Core Next-architectuur. Dat betekent meteen dat de VLIW4-architectuur waar de Cayman-GPU (Radeon HD 6950/6970) gebruik van maakte, van tafel is geveegd.

januari 2012: radeon7900-arch1..PNG

Hierboven is de schematische opbouw van de Tahiti-GPU te zien. De basis wordt gevormd door 32 compute units, bestaand uit elk 64 rekeneenheden. In totaal zijn er dus 32 x 64 = 2048 rekeneenheden (of cores, shader units, hoe je het ook wilt noemen) aanwezig. Bovenin het schema vind je een tweetal geometry engines en rasterizers. Deze zijn verantwoordelijk voor het in pixels omzetten van driehoeken waaruit een 3D-wereld wordt opgebouwd. Onderin vind je een groot stuk gedeelde L2-cache en de bijbehorende 384-bit geheugencontroller, opgebouwd uit 6 stuks 64-bit controllers.

Zoals we inmiddels gewend zijn met de chips van tegenwoordig: AMD kan variëren met het aantal compute units, render backends en geheugencontrollers om toekomstige, goedkopere kaarten in de Radeon HD 7000-reeks te kunnen maken.

Hieronder zie je de opbouw van een enkele compute-unit. De belangrijkste onderdelen zijn vier blokken met elk zestien rekeneenheden. Die rekenheden werken volgens het SIMD (Single Instruction Multiple Data) principe: de rekeneenheden voeren altijd gelijktijdig dezelfde instructie uit, maar op andere data. Ieder blok met SIMD-eenheden heeft 64kB aan registers beschikbaar. Een compute unit bevat verder vier texture filter units en een enkele scalar unit voor niet-vectorgetallen.

januari 2012: radeon7900-arch2..PNG

Hieronder zie je de cache architectuur. Elke set van vier compute units bevat 16kB instructie cache (L1) en 32kB data cache. Alle staan in verbinding met de L2-cache die als buffer voor het GDDR5 geheugen fungeert. Een global data share zorgt ervoor dat alle rekeneenheden gesynchroniseerd blijven werken.

januari 2012: radeon7900-arch4..PNG

Conclusie

Diverse benchmarks tonen aan dat de Graphics Core Next architectuur een heel goede zet is geweest. De Radeon HD 7970 is flink sneller dan de voorloper HD 6970, en laat ook nVidia's GeForce GTX 580 ver achter zich. Het meest indrukwekkende is nog het zeer lage stroomverbruik in idle.

Op dit moment is het natuurlijk bij uitstek de videokaart die je als gamer wilt hebben. En doe je het niet voor de allerbeste prestaties, dan wel voor de featureset waardoor je voor amper 1000 euro inclusief monitoren al een volledige EyeFinity opstelling kan neerzetten.

De AMD Radeon HD 7970 is naar verwachting goed leverbaar vanaf 9 januari, en verwisselt voor ongeveer 500 euro van eigenaar. Wie nog even geduld heeft kan ook nog prijsverlagingen en kaarten met aangepaste koelers verwachten. Waarschijnlijk komt Zalman (bekend van de koelers, maar is sinds kort AMD partner op het gebied van videokaarten) binnenkort ook snel met een HD 7970.

Er zijn door overklokker Shamino inmiddels al diverse benchmark scores neergezet met een enkele overklokte HD 7970. De scores passen prima thuis tussen twee GTX 580 kaarten in SLI. Dat bewijst wat voor een beest van een kaart dit is!




Interview met Djoane

Auteur: mumzel

Top

Deze maand een interview met Djoane, redacteur en kersverse chatmoderator van Helpmij.nl

januari 2012: microfoon..jpg

Goedemiddag Djoane, zouden we mogen weten wat je echte naam is?
Ja hoor, mijn echte naam is Daisy.

En hoe kom je aan die nickname?
Nou, omdat ik ergens altijd wel een beetje huiverig ben voor de gevaren van het internet heb ik ooit online mijn echte achternaam vervangen door Joane. Voeg dit samen met mijn voorletter, en voilà: Djoane is geboren.

In je profiel staat niets wat ons wijzer kan maken, dus dan vragen we het maar: Wat is je leeftijd?
Ik dacht dat dát altijd zo'n ‘not done’ vraag was voor vrouwen... nee hoor, grapje. Je mag mij altijd alles vragen. Ik ben 22 jaar.

En je status?
Single, maar samenwonend met zoonlief van 6.

Wat is je beroep?
Ik werk bij een civiel technische aannemer. En studeer daarnaast nog steeds.

Je bent sinds maart 2010 geregistreerd op het forum, hoe ben je bij ons terecht gekomen en wat belangrijker is, waarom ben je blijven hangen?
Eigenlijk via Google, ik had zelf natuurlijk regelmatig vragen, en kwam altijd weer hier terecht. Eigenlijk heb ik altijd antwoorden gekregen, en tja: dan blijf je terugkomen. Inmiddels meer omdat er een fijne sfeer hangt.

Wat trok je aan om achter de schermen van Helpmij.nl te gaan werken?
De voormalig hoofdredacteur van Helpmij, CorVerm, heeft mij toen gevraagd redacteur te worden. Nu sinds kort ben ik ook chatmoderator. Dit op eigen verzoek, ik kom veel in de chat, en ik vond dat het huidige moderatorteam wel wat vrouwelijke versterking kon gebruiken.

Wanneer ben je met ‘computeren’ begonnen en waar komt je belangstelling voor computers vandaan?
Eigenlijk ben ik daar vrij laat mee begonnen. Wij hadden geen computer thuis. Vanaf mijn 13e begon ik met een half uurtje per dag. We moesten toen nog inbellen weet ik nog. Dat was duur, vandaar het half uurtje. Als snel was ik redelijk bekend met het internet, het Office-pakket volgde. Eigenlijk ben ik pas sinds een jaar of vier een wat gevorderde gebruiker.

Wat voor computer(s) heb je zelf en waar gebruik je die het meest voor?
Ik heb één Dell desktop, die gebruikt mijn zoon. Daarnaast drie laptops, één voor zoonlief, één voor alleen op mijn werk (waardeloos ding), vandaar ook de nummer drie:
een HP pavilion D6 "nog iets" die ik privé aangeschaft heb om eigenlijk op mijn werk te gebruiken. Inmiddels gebruik ik dat ding de hele dag, als ik daar niet achter zit, is mijn telefoon wel in de buurt

Wat is je favoriete softwareprogramma?
Met stip op 1: Excel. Goede tweede is AutoCAD. Daarnaast zijn er diverse hulpprogramma's waar ik vrolijk van kan worden.

Heb je/onderhoud je zelf een website?
Ja/nee. Voer momenteel een discussie met de host, waarom mijn domeinnaam is overgedragen aan iemand anders.

Heb je nog andere hobby’s/bezigheden?
Ja, ik heb een klein bedrijfje wat eigenlijk meer een stichting zou moeten zijn. Ik help ouderen met het coördineren van bouwwerkzaamheden van hun woning. Ouderen worden vaak opgelicht, en ik kan daar niet zo goed tegen.

Wat is het gekste wat je ooit hebt meegemaakt op gebied van computers?
Ik kreeg ooit een grapje via de mail, klikte het open, full screen aftellend scherm wat zei dat ik een virus had, en dat mijn computer binnen paar telllen definitief uit zou gaan. Ik schrok me rot, en ben het nooit meer vergeten. Daarnaast heeft mijn tante van 80 weleens leuke lachwekkende vragen. (Zij is overigens sinds eergisteren ook lid van dit forum en is aan het ontdekken hoe het werkt. Knap van haar hé!)

Wat is je visie op sociale netwerksites zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, Hyves?
We worden er veel te afhankelijk van, en privé lijkt meer een publiekelijk gedachtegoed te worden. Ik ben er geen fan van, al gebruik ik zelf ook Hyves en Facebook. Hyves is een aflopende zaak, Facebook bijna noodzakelijk om je contacten te behouden c.q. terug te vinden. LinkedIn is wel ok, gebruik ik niet. Twitter ben ik fel op tegen. Ik hoef niet te weten dat het toiletpapier op is, en je de trein alweer gemist hebt of dat je vindt dat Johan Derksen een verkeerd shirtje aan heeft.

Welk genre boeken, films en muziek houd je van?
Qua boeken lees ik eigenlijk bijna niks meer de laatste jaren, ik neem er de rust niet meer voor. Mijn boekenkast bestaat voornamelijk uit bouwkundige/civiel technische vakliteratuur, juridische vakliteratuur, wetenschappelijke boeken, en natuurlijk de Donald Duck van zoonlief. Televisie kijk ik bijna nooit.

Nu je zoveel op Helpmij.nl te vinden bent, denk je er over om de Helpmijdag te gaan bezoeken?
Natuurlijk ga ik naar de Helpmijdag. Dat zou ik niet willen missen. Komen jullie ook?

Heb je een tip voor de lezers?
Schoon je computer regelmatig op, ik vergeet dit altijd :-)

Bedankt Daisy, leuk om weer eens een vrouw te mogen interviewen die zich inzet voor Helpmij.nl!




Telefoonscams

Auteur: jackall

Top

Ondanks dat telefoonscams al relatief oud nieuws is wilde ik dit alsnog onder de aandacht brengen. Waarom juist nu? Wel: Onlangs zijn er mensen binnen mijn eigen omgeving hiermee daadwerkelijk geconfronteerd, waardoor dit item dus nog steeds actueel is.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Criminelen bellen mensen vaak thuis op om te vertellen dat ze een probleem hebben met hun pc-beveiliging. Deze criminelen weten vooraf al een belangrijk aandeel van je persoonlijke gegevens, waaronder je volledige naam en privé telefoonnummer(s) en in sommige gevallen complete adresgegevens. Zij vragen onder andere ook naar andere informatie zoals bankrekeningnummers et cetera. Dit zijn vaak figuren die met gebrekkig Engels (als bijvoorbeeld Microsoft-medewerker) je proberen te misleiden, en te overtuigen om een stukje software te downloaden die deze zogenaamde beveiligingsproblemen zouden moeten helpen om het op te lossen.

In werkelijkheid is dit een stukje software waardoor zij zich toegang kunnen verschaffen tot jouw pc. Om meer vertrouwen te winnen van de te benadelen persoon, neemt een zo gezegde supervisor van die Microsoft-medewerker het telefoongesprek over waardoor het lijkt alsof het allemaal wel officiëel is. Met dit stukje software achterhalen zij onder meer je wachtwoorden en andere persoonlijke gegevens die op de pc zijn opgeslagen, om daar misbruik van te kunnen maken. De slachtoffers die hier inmiddels zijn ingetuind zijn al voor enkele honderden euro’s benadeeld. En dat niet alleen, de software die dan werd geinstalleerd bracht meer schade toe dan alleen het schenden van de privacy van de gebruiker. Maar laat ook veel problemen op de computer achter. Hierdoor was het slachtoffer nogmaals in de aap gelogeerd vanwege de extra kosten die de benadeelden moeten maken om de pc weer te laten repareren.

De telefoonscams heeft zich voornamelijk in de Engelstalige landen voorgedaan, maar steekt hier in ons eigen land ook de kop op. Wees gewaarschuwd, zie je een vreemd nummer in je nummer melder staan en je wordt met gebrekkig Engels aangesproken? Verbreek dan direct de verbinding. Microsoft zelf neemt nooit contact op met gebruikers van hun besturingssystemen in verband met de privacyregels.

Microsoft is bijvoorbeeld bekend met dit fenomeen en heeft dit zelf wereldwijd kenbaar gemaakt.




Meer bezoekers op je site ... met Google Adwords!

Auteur: Chris Vermeulen

Top

Tijd is geld. Als je veel tijd investeert, kun je hoger komen in Google en als je dan in de top 10 staat, is alle bezoek dat je site daarvan krijgt gratis. Als je snel meer bezoekers wilt en dus geen tijd wilt investeren, dan kun je met geld ook bezoekers kopen. Adwords is dan één van de makkelijkste manieren.

Adwords zijn de kleine tekstadvertenties die Google toont boven en rechts naast de gewone zoekresultaten

Iedereen is vrij om een Adwords-account te openen en te gaan adverteren. Je betaalt dan per klik op je advertentie, dus per bezoeker op je site een bepaald bedrag. Dat noemen ze CPC oftewel cost per click.

Hoe hoog de cost per click is, hangt af van de concurrentie op die zoekterm. Vroeger was het zo dat hoe hoger je bod op een bepaalde zoekterm was, des te hoger op de pagina je advertentie getoond werd en hoe meer kliks je kon verwachten.

Tegenwoordig bepaalt een combinatie van cost per click en het aantal kliks hoe hoog op de pagina je advertentie getoond wordt. Logisch eigenlijk, want een advertentie met 30 cent CPC waar 1000 keer op geklikt wordt (300 euro) verdient voor Google meer dan een advertentie van 50 cent per klik waar 300 keer op geklikt wordt (150 euro).

Het grote voordeel van Adwords is dat je jouw bezoekers heel nauwkeurig kunt kiezen. Dat klinkt misschien raar, maar door op heel specifieke zoektermen te adverteren, weet je dat de bezoekers naar iets specifieks op zoek zijn. Het heeft bijvoorbeeld niet zoveel zin om te adverteren op de zoekterm 'gsm' als je gsm's verkoopt.

Wat wel zin heeft is adverteren op een zoekterm als: 'samsung star goedkoop abonnement' omdat je weet dat mensen dan al de oriëntatie achter de rug hebben en echt op zoek zijn om iets te bestellen. Met Adwords kun je dus kwalitatief hoogwaardige bezoekers naar je site brengen die op het punt staan iets te bestellen. Mits je het slim aanpakt natuurlijk.

Het is van groot belang dat je die bezoekers op je site dan ook goed opvangt. Stuur ze niet allemaal gewoon naar je homepage, maar naar de specifieke (landings)pagina's waar staat waarnaar ze op zoek zijn. Leid ze op die pagina's dan ook door naar jouw call-to-action: bestellen, inschrijven, iets downloaden, een afspraak maken, naar de winkel komen, enzovoorts.

Als je met Adwords aan de gang gaat, kom je een aantal begrippen tegen. Voordat we samen een Adwords-account gaan openen, gaan we eerst even naar die begrippen kijken:

Adwords

Kleine tekstadvertenties die met name boven en rechts naast de zoekresultaten in Google getoond worden en waarvoor je betaalt per klik.

Max. CPC

Maximum cost per click. Het maximale bedrag dat jij bereid bent te betalen aan Google per klik op je advertentie en dus per bezoeker op je site. Je betaalt altijd maar 1 cent meer dan de adverteerder met het bod dat net onder jouw bod valt.

Gem. CPC

Gemiddelde cost per click. Omdat je maar 1 cent meer betaalt dan het bod dat net onder jouw bod zit, kan de werkelijk betaalde cost per click variëren tussen 1 cent boven het bod net onder je en jouw maximum bod per klik.

Campagne

Dit is één van de niveau's in je Adwords-account. Hier kun je onder andere een dagbudget instellen. Je kunt een campagne starten voor een bepaalde periode of voor een bepaalde actie of onderwerp.

Advertentiegroep

In een campagne kun je meerdere advertentiegroepen aanmaken. Die kun je bijvoorbeeld indelen op subonderwerpen. Per advertentiegroep kun je meerdere advertenties en meerdere zoekwoorden aanmaken.

Advertentie

Dat is de advertentie zelf, dus hetgeen getoond wordt boven of naast de zoekresultaten in Google. Een advertentie is altijd gekoppeld aan één of meer zoekwoorden.

Zoekwoord

Met zoekwoord wordt eigenlijk zoekterm bedoeld. Een zoekterm kan meerdere woorden bevatten, zoals 'samsung star goedkoop abonnement' Dat noemt Google dus een zoekwoord (keyword), ook al bevat het meerdere woorden.

CTR

Click Through Rate. De doorklik-ratio oftewel het percentage van alle mensen die op jouw advertentie geklikt hebben afgezet tegen het totaal van de mensen die jouw advertentie te zien hebben gekregen. Een CTR van 1% is normaal, maar hangt sterk af van hoe je je advertentie verwoord hebt en hoe hoog je biedt. Daarover meer zo meteen.

Gem. pos.

De gemiddelde positie van jouw advertentie. 1 is bovenaan. De positie kan variëren, omdat anderen hun bod kunnen veranderen of omdat er op de ene advertentie meer geklikt wordt dan op de andere waardoor die hoger geplaatst wordt.

Google Zoeken

Dit geeft aan dat je advertentie getoond wordt boven of naast de zoekresultaten van Google.

Zoekpartners

Zijn zoekmachines die de technologie van Google gebruiken om resultaten te tonen. Eigenlijk is het dus gewoon Google onder een andere naam. Zeg maar een zoekmachine 'Powered by Google'. Voorbeelden van zoekpartners zijn startpagina.nl, nu.nl en UPC.nl.

Inhoudnetwerk

Er zijn talloze websites die Adwords-advertenties tonen op hun site. Bezoekers van die site kunnen daarop klikken om naar de site van de adverteerder te gaan. Google deelt de winst dan met de site die de advertenties toestaat. Google weet wat er op elke webpagina staat en toont automatisch aan de site gerelateerde advertenties (zo veel mogelijk).

LET OP: De kwaliteit van de bezoekers die op je advertentie in het Inhoudnetwerk klikt is over het algemeen lager dan wanneer iemand in Google aan het zoeken is op een bepaald keyword. Logisch, want op een site zijn ze niet echt op zoek naar jouw oplossing, maar willen ze misschien wel even kijken op je site. Houd hier dus rekening mee bij het bepalen van je Max. CPC (je maximum bedrag per click).

Adsense

Adsense is het tonen van Adwords-advertenties op een website die deel uit maakt van het Inhoudnetwerk. Als adverteerder noem je het dus Adwords en als webmaster die Adwords toont noem je het Adsense.

Zo, nu weet je al redelijk waar de Adwords-klepel hangt. Laten we nu de klok gaan luiden door er eens een flinke lel op te geven :-)

Hier is het stappenplan van deze week:

Stap 1: Open een Adwords-account
Ga naar adwords.google.nl (of naar de .be als je in België zit). Klik op 'Probeer Adwords nu' en volg de instructies. Tip: maak een e-mailadres aan dat je speciaal voor Adwords gebruikt, zoals adwords@jedomeinnaam.com.

Stap 2: Start een campagne
Let op dat je hier eerst goed je huiswerk maakt. Het is belangrijk dat je de juiste keywords gebruikt. Meer info over de juiste keywords vind je hier en hier.

Begin met een bescheiden dagbudget, bijvoorbeeld 10 euro per dag. En begin met een laag bod per klik, bijvoorbeeld 5 tot 15 cent. Het ligt er een beetje aan hoeveel concurrentie er op een bepaalde zoekterm is, maar begin liever laag dan hoog, om eerst eens wat feeling op te bouwen. Je betaalt altijd maar 1 cent meer dan het bod dat net onder dat van jou valt.

Beperk je geografisch gebied tot het gebied waar je levert en beperk ook de taal. Kies er in eerste instantie voor om alleen op het Google Zoeken-netwerk te adverteren. Wil je later ook op het Inhoudnetwerk adverteren, dan moet je daar een aparte campagne voor opzetten, zodat je daar ook aparte advertenties en zelfs (animated) banners voor kunt maken.

Stap 3: Maak je eerste advertenties

Het beste kun je per keyword een advertentie maken en zorgen dat het keyword er 1 tot 3 keer in voorkomt.

Je kunt een advertentie zo schrijven dat die heel laagdrempelig is en er enorm veel op geklikt wordt. Bijvoorbeeld door te zeggen: "Bekijk nu de video". Soms is dat goed, maar houd wel in de gaten dat je voor elke klik moet betalen. Met dergelijke advertenties kun je met een lager bod per klik toch een hoge positie krijgen omdat er zoveel op geklikt wordt.

Heb je liever minder, maar wel kwalitatief goede en serieuze bezoekers op je site, verwerk dan een drempel in je advertentie, bijvoorbeeld door een prijs te noemen of te vermelden wat je van hen verwacht (bestellen, inschrijven, iets downloaden, afspraak maken, etc.) Zo zien ze meteen dat het de bedoeling is dat er iets gekocht wordt. Daardoor klikken mensen minder snel, maar als ze klikken zijn ze dus pre-qualified.

Stap 4: Zet je campagne live

Werk de rest van de procedure af (kiezen hoe je wilt betalen bijvoorbeeld) en zet je campagne live. Nu gaat een editor van Google persoonlijk je advertenties keuren. Er zijn bepaalde dingen die je niet mag doen, zoals te vaak uitroeptekens gebruiken en dingen zeggen als 'klik hier om naar de site te gaan'. Meestal is je campagne binnen een paar uur goedgekeurd en live.

Stap 5: Regelmatig inloggen en kijken hoe het gaat.

Nu komt het belangrijkste aspect van het adverteren op Google en dat is het regelmatig kijken of het rendabel is en eventueel bijsturen. Daarom is het belangrijk als je op een of andere manier kunt meten wat de bezoekers van Adwords op je site precies doen. Verkoop je iets op je site of heb je een ledensite, dan kun je vrij gemakkelijk zien of de omzet of het aantal inschrijvingen omhoog gaat. En is dat genoeg om de kosten van Adwords te verantwoorden?

Het kan zijn dat je je maximum cost per click moet verhogen of juist moet verlagen. Het kan zijn dat je je advertentie moet herschrijven, om een drempel in te bouwen of juist weg te halen. Het kan zijn dat je je dagbudget moet verhogen of verlagen. Dus hou het goed in de gaten en stuur bij.

Zet een terugkerende taak in je agenda om elke week even je Adwords te checken. Als je dit niet doet kan het aardig uit de hand lopen!

TIP: Je kunt Google Analytics (gratis) koppelen aan je Google Adwords-account en dan kun je goed volgen wat de bezoeker van Adwords op je site precies doen.

Stap 6: Werk je websitelogboek bij

Het opzetten van Adwords voor je site geeft een nieuwe stroom van bezoekers naar je site. Dat kan behoorlijke invloed hebben op je verkoopcijfers, bezoek aan de winkel, inschrijvingen enzovoorts. Daarom is het goed te weten wanneer je met Adwords begonnen bent. Schrijf dat even in je sitelogboek zodat je het later kunt terugvinden. Je kunt onze gratis SiteCoach als logboek voor je site gebruiken.

Telkens als je wijzigingen aanbrengt in je Adwords, moet je die even kort omschrijven in je logboek. Soms weet je van tevoren niet precies wat het effect gaat zijn en juist door het te testen en dus op te schrijven kun je zien wat er gebeurt.

Tot slot

Tot slot nog even dit. Als je ook op het inhoudnetwerk wilt gaan adverteren, doe dat dan met (bewegende) banners. Bijna niemand weet dat dit kan en het heeft een hoop voordelen. Door banners bewegend te maken kun je vaak een hogere click through rate halen. Een banner wordt vaak alleen getoond in een vakje waar normaal 3 tekstadvertenties getoond worden, je hebt dan dus geen concurrentie.

Maar ga eerst maar eens aan de gang met het gewone adverteren bij de Google-zoekresultaten. Als je er dan mee vertrouwd bent kun je weer verder gaan met adverteren in het inhoudnetwerk.

januari 2012: alphamega..jpg AlphamegaHosting.com, is een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande hostingprovider die levert in Nederland en België. Zij staan bekend om hun proactieve hulp en begeleiding. Klik hier om kennis te maken met AlphamegaHosting.com.



Onze Tips & Handleidingen januari

Auteur: profpc

Top

In dit artikel vind je een overzicht van de laatst geplaatste software in de sectie Handige Software en vind je een overzicht van de laatst geplaatste handleidingen. Bij sommige programma's is het mogelijk dat je een PDF-handleiding kunt downloaden en eventueel uitprinten.

De handleidingen komen van het Handleidingen-forum van Helpmij.nl vandaan. Als er een handleiding beschikbaar is in PDF bij een programma, dan kun je dit gemakkelijk herkennen doordat er "Download hier de handleiding:" eronder vermeldt staat.

Naam: Geplaatst door: Omschrijving:
Fixit mumzel Problemen met het installeren en verwijderen van programma's automatisch opsporen en verhelpen.
GSpot mumzel GSpot laat met een rechtermuisklik informatie zien over de video en audiobestanden en hoe ze af te spelen. Het programma toont ook andere informatie, zoals resolutie van de video, geluid, compressie, het aantal frames per seconde enz.
LookInMyPC mumzel Levert gedetailleerde technische informatie over de geïnstalleerde software of hardware van je systeem. Ook draagbaar te verkrijgen.
MediaMonkey mumzel MediaMonkey is een alles-in-een muziekbeheerder en audio- en videospeler. Je kunt je muziek ermee converteren, rippen, branden, ordenen en audio en video afspelen.
cathy mumzel Erg kleine en eenvoudig te gebruiken, zeer snelle catalogiserings tool. Voor je cd-collectie. Ook handig voor het opsporen van dubbele cd's/nummers Het hoeft niet geïnstalleerd te worden.
Taakbalk loopt vast in Windows 7: een oplossing als het na gebruik van media gebeurt WouterLo Een oplossing is lastig te vinden op internet. Meestal wordt geadviseerd het explorer.exe-proces te beëindigen en dat proces als taak opnieuw op te starten. Hetgeen een tijdelijke oplossing biedt. Dat kan beter.
Tekst van Low quality foto wijzigen/verwijderen Maximvdw Op aanvraag maak ik deze tutorial om van afbeeldingen waarvan je geen photshop file hebt, of waarvan de kwaliteit slecht is een tekst te wijzigen.

Wil je meer Handige Software zien? Kijk dan in de sectie Handige Software waar er op dit moment al 617 softwareprogramma’s in staan! Hieronder vind je een greep van programma's uit de Handige Software-sectie:

Software: Geplaatst door: Omschrijving:
PSPad batch Een gratis code-editor met synax highlighting voor heel veel programmeertalen en een HEX-editor.
Windows 7 - Classic Shell markd In Windows 7 Verkenner ontbreken knoppen voor knippen/plakken/eigenschappen, en ook de beschikbare schijfruimte is niet meer zichtbaar. Dit programmaatje voegt deze missende details weer toe aan Verkenner.
John's Background Switcher profpc Standaard heeft Windows een bureaubladachtergrond. Vaak kiezen mensen een andere afbeelding dan de standaard Windows-achtergrond, maar dit kan na een tijdje weer saai worden. Het programma John’s Background Switcher kan om een bepaalde tijd automatisch je bureaubladachtergrond wisselen.
CoreTemp mumzel Een klein compact programma om de CPU temperatuur te meten.
BGInfo iTechnics BGinfo is een programma om de eigenschappen van de computer weer te geven op het scherm. Zo kun je zien wat je IP-adres is, hoe groot de harde schrijf is, hoeveel geheugen de computer heeft, en nog veel meer.
LogMeIn mumzel Of te wel 'log me in'. Biedt een fantastische, veilige manier om computers op afstand te gebruiken. Met de free versie kan je op veel computers inloggen. (nadat ze zijn aangemeld op de log me in site).
IsoBuster dorado Programma om imagefiles in te lezen en beschadigde data te herstellen op cd/dvd. Het programma ondersteunt een enorme hoeveelheid aan imagefiles. Gebruik de optie Free funct. Only.
Virtual Clonedrive vanschagen Op eenvoudige wijze een virtual disk aanmaken.

Als je leuke en handige software weet, dan kun je die ook met ons delen. Op deze pagina kun je zelf handige software toevoegen, en na goedkeuring van de beheerder zal deze verschijnen op de website van Handige Software en in de volgende editie van de nieuwsbrief.

Ook kun je zelf een gemaakte handleiding toevoegen aan de Handleidingensectie van Helpmij.nl.




Hoe ziet jouw e-mailadres eruit?

Auteur: Marco Sanders

Top

Laatst kreeg ik een prachtige full colour-brochure onder ogen van een cateringbedrijf, echt schitterend. Toen ging ik op de achterkant de gegevens van het bedrijf bekijken. Adres, telefoonnummer, website met eigen domeinnaam, allemaal prima, alleen dat e-mailadres...

"Wat was er met dat e-mailadres?" vraag je je misschien af. Nou, dat bedrijf heeft een website met een eigen domeinnaam. Hiermee kunnen ze dus ook mooie e-mailadressen aanmaken. Maar in plaats daarvan gebruikten ze een adres van hun internetprovider. Dan krijg je dus zoiets als cateringhatsjikidee@pandora.be of traiteurhollebollegijs@hetnet.nl. Erg jammer!

Als dat nou de eerste keer was dat ik zoiets tegenkwam...
Nee, voor mij was het echt de bekende druppel. Ik moest even mijn hart luchten, vandaar dat ik hierover een artikel heb geschreven.

Bijna iedereen heeft een e-mailadres waarin de naam van je internetprovider voorkomt, bijvoorbeeld g.devries35@chello.nl of autobedrijfjansen@planet.nl. Je kunt ook een gratis e-mailadres hebben zoals marieke1980@hotmail.com of vandoorentransport@gmail.com.

In al deze gevallen kun je hooguit bepalen wat er vóór het @-teken komt, als wat jij wilt tenminste nog vrij is. Wat achter het @-teken komt, hangt af van het bedrijf waar het e-mailadres is geregistreerd.

Nu is de kans groot dat jij een eigen domeinnaam hebt of van plan bent er een te nemen. Voor jezelf, voor je bedrijf, voor je vereniging, noem maar op. En als je een website maakt en/of onderhoudt, heb je waarschijnlijk ook de mogelijkheid om e-mailadressen aan te maken.

Wat zijn nou de voordelen van e-mail op je domeinnaam?

  • Het staat veel professioneler (op je website, je drukwerk et cetera).
  • Het is makkelijker te onthouden (voor iedereen, dus ook voor jou).
  • Het ziet er veel beter uit wanneer je bijvoorbeeld info@jouwdomeinnaam.com als afzender gebruikt.
  • Je kunt meerdere e-mailadressen aanmaken. Erg handig als meer mensen op je account e-mail ontvangen of als je je mail wilt splitsen.
  • Meestal (bij Alphamega in elk geval) kun je gebruikmaken van een online-e-mailfunctie zoals webmail. Waar ter wereld je ook bent, je kunt altijd je mail bekijken.
  • Er zijn extra functies beschikbaar, zoals een autoresponder (automatisch mails beantwoorden), mail redirect (doorsturen naar een ander e-mailadres) en mail group (één e-mail naar meerdere personen sturen).
  • Misschien wel de belangrijkste: je bent voor je e-mailadres niet meer gebonden aan je internetprovider. Met e-mail op je domeinnaam blijft jouw email-adres voor altijd hetzelfde, zolang de domeinnaam maar van jou is. Wissel je van hostingprovider? Geen probleem, ook daar kan je e-mailadres gewoon hetzelfde blijven!

Je ziet het: een e-mailadres op je domeinnaam biedt enorm veel voordelen!

januari 2012: alphamega..jpg AlphamegaHosting.com, is een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande hostingprovider die levert in Nederland en België. Zij staan bekend om hun proactieve hulp en begeleiding. Klik hier om kennis te maken met AlphamegaHosting.com.



Postvak-in

Auteur: Redactie

Top

In onze vaste rubriek beantwoorden we vragen en plaatsen we reacties van onze lezers.


Dag Femke,

Mint geprobeerd.
Maar het programma wilde geregeld niet in een dualboot opstarten.
Uiteindelijk mint weg gekiepert ennu weer aan xubuntu.
xubuntu overigens heeft dit euvel soms ook
nu eerst win7 geinstalleerd
daarna op de kale 7 mint, werkte niet, weer eruit gehaald en xubuntu geinstalleerd
misschin iets fout gedaan

even iets anders:
had ook jolicloud als dualboot geprobeertd.
tot mijn stomme verbazing kreeg ik de melding u heeft geen internetvrbinding niet weg en werkte JC dus ook niet.
geinstalleerd binnen windows werkte het meestal wel.

hans

Dag Hans,

Helaas kunnen we niet zoveel met deze vraag/opmerking, daarvoor ontbreken er teveel gegevens. Een belangrijk gegeven is of je bijvoorbeeld foutmeldingen krijgt, we hebben dus wat meer info nodig om deze vraag te kunnen beantwoorden.

We hebben jou een mail gestuurd waarin we om wat meer informatie hebben gevraagd, maar helaas hebben we geen antwoord op die mail ontvangen.

Misschien kun je jouw probleem beter op het forum aankaarten, want daar maak je de meeste kans op gerichte antwoorden en kunnen de helpers direct om meer uitleg vragen.

Redactie


Hoe kan het nou dat er geen vraag was voor het Postvak-in?

Statistiek leert ons dat er altijd wel een percentage is dat met een vraag zit. Als we nu eens losjes de Bell curve toepassen:

Van die 33539 verzonden nieuwsbrieven wordt 10% zeker niet gelezen. Die mensen hebben misschien wel vragen maar zullen die niet sturen. Dus zo'n 30185 mensen lezen de nieuwsbrief. Bij 10% daarvan zal zich een vraagteken boven het hoofd vertonen. 3018. Maar 90% is inhoudelijk dus kijkt men op het forum of Wiki voor een antwoord. Dus 10% zal gaan over de nieuwsbrief zelf. Zo'n 302. Het merendeel zal de vraag als triviaal terzijde schuiven. Maar bij 10% blijft hij hangen. 30 Vragen die beantwoord willen worden. Maar weer slaat de Bell-curve toe want slechts 10% stuurt een vraag in want ja, een E-mail sturen met een vraag is ook zoiets en misschien wordt die vraag volgende keer toch al beantwoord etc. etc.

Blijven er dus 3 mailtjes met een vraag voor de nieuwsbrief redactie over.. Maar dit gaat natuurlijk alleen maar op bij 80% van de gevallen. In 10% is het een veelvoud van 3 maar ook geldt; In 10% van de gevallen krijg je helemaal geen mail....

Hm. Het schijnt dat ik mijn eigen vraag heb beantwoord. Nou voor het geval de postbus weer zo leeg blijft stuur ik deze brief toch maar in. Ik schat dat ik zo'n 10% kans heb dat hij geplaatst wordt.

Bedankt voor jullie tomeloze inzet dit jaar.

Fijne feestdagen.
PuppyZwolle

Beste PuppieZwolle,

Heel veel dank voor deze uiteenzetting, maar je verrast ons wel een beetje met deze uitgebreide statistiek waarvan we onmiddellijk aannemen dat die jouw gelijk bewijzen. Alleen met je laatste conclusie (Ik schat dat ik zo'n 10% kans heb dat hij geplaatst wordt.) zit je er volledig naast. De kans dat een reactie geplaatst wordt ligt bij ons op 100%. Dat bewijs hebben wij bij deze geleverd.

Bedankt voor je lovende woorden, wij zetten ons graag en met veel genoegen in om de nieuwsbrief tot een succes te maken.

Redactie


Op zich een leuke stelling, dat de technologie te ver doorschiet, maar dachten onze voorouders dat ook niet toen de eerste auto (toen nog voluit automobiel geheten) het paard en de wagen zou gaan vervangen ?

In sommige steden moest er zelfs een man voorop lopen met een rode vlag om aan te geven dat er een nieuwerwetse uitvinding aankwam en dat iedereen uit moest kijken.

Nog iets verder terug in de tijd, de stoommachine (Watt en McPherson), de telefoon (Bell) en de gloeilamp (o.a. Philips), waren dat ook geen vooruitstrevende uitvindingen, om maar niet te spreken van de vervangers van de oude en getrouwe wind- en watermolens, die het landschap zouden ontsieren? Nu staan er overal windturbines en worden er zelfs parken aangelegd de zee. waarbij de zeeslag ook nog voor opwekking van energie zorgt. De oude molens bij Kinderdijk zijn nu een toeristische trekpleister.

Nee, ik denk niet dat de technologie te ver doorschiet, je bent er (vanzelfsprekend) altijd zelf bij en je kunt zelf beslissen en besluiten om mee te doen of om pas-op-de-plaats te maken en het aan je voorbij te laten gaan. Bedenk dan wel, dat stilstand tevens achteruitgang is en je het met moeite zult kunnen inhalen.

Maar denk je eens in, al je (medische) gegevens op een micro- of nano-chip en je bent op reis als een André Kuipers en er gebeurt iets op 20.000km of verder hier vandaan.

Je koppelt je data, vrijgegeven door stem, print of iris, aan een mobiele medische unit en de artsen op de grond kunnen aan het werk. Om maar eens een voorbeeld te noemen.

Het openen van deuren, schakelen van licht en PC is al oud, daar heeft een Engelse professor al furore mee gemaakt jaren geleden.

Met vriendelijke groet,

drs. ing Ed Posthumus CPP

Ed, bedankt voor je reactie en jouw mening over het wel of niet doorschieten van de technologie, zoals beschreven in de column van Djoane.
Misschien levert deze reactie wel weer een tegenreactie op en dat maakt de nieuwsbrief er alleen gezelliger, maar vooral ook leerzamer op.

Jouw eerste opmerking deed mij onmiddellijk denken aan de vraag die mijn oma mij, als zes jarig kind, ooit eens stelde. Wat wil jij later worden? Automonteur oma. Waarop zij in lachen uitbarstte en zij dat ik maar beter wat met paarden kon gaan doen. Deze anekdote speelde zich af begin jaren vijftig van de vorige eeuw. In die tijd was het straatbeeld nog gevuld met paard en wagen, afgewisseld met steeds meer (vracht)auto’s.

Redactie


Aan alle medewerkers van Helpmij:

Hele fijne feestdagen en een goede jaarafsluiting 2011 en een goed begin en vervolg van 2012.

Ook mijn dank voor uw aller inzet en moeite met betrekking tot deze nieuwsbrief en inhoudelijke artikelen.

Speciaal voor de hoofdredacteur CorVerm:

Ik dank u voor uw functie als hoofdredacteur en wens u succes in uw verdere vervolgcarriere als redacteur van deze nieuwsbrief en zie graag uw vervolg artikelen tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

Hans Boers

Beste Hans,

Hoewel de feestdagen inmiddels voorbij zijn willen we je toch hartelijk danken voor je goede wensen.

Geen dank voor het werk dat de redactie doet om een inhoudelijk goede nieuwsbrief maandelijks uit te brengen. Wij doen het met plezier, maar evengoed waarderen wij een complimentje zoals deze. Dat geldt ook voor CorVerm die zich zeker in zal blijven zetten voor de nieuwsbrief.

Redactie 


Hi,

mbt. Clouddienst ed. heb ik ook gehad maar na crash en reset van provider kan ik er nooit meer bij,dus ALLES weg en Nooit meer terug !

met groet,

J.A. de Witte

Beste J.A. Witte,

Inderdaad zijn wij het er mee eens dat het bewaren van gegevens in de cloud een bepaald risico met zich meebrengt. Goed dat je op dit gevaar wijst.

Redactie 


Beste,

Met veel interesse lees ik de nieuwsbrieven maar ik mis de mogelijkheid om de jpeg's te openen!

Mijn Lappy is 2.2 ghz duocore, 2 gb ram, 120 gb hd, windows 7 sp1 met updates, winrar, office 7, picasa, photo viewer.Werkt verder prima, leest mijn foto bestanden met windows viewer of picassa probleemloos. Ik ben zeer goed bij met de informatica en heb een hekel aan allerlei onnodige foto pakketten.

Wat is er dan het probleem aub.  Graag een advies wat er mis kan zijn?

Met vriendelijk groeten,
 
Rob Fieth

Hallo Rob,

Volgens ons hebben de specificaties van jouw laptop niets te maken met het feit dat jij geen afbeeldingen in de nieuwsbrief kunt zien. Zo interpreteren wij jouw vraag, als heb je het over het niet kunnen openen van .jpg-bestanden.  Je zult in het e-mailprogramma dat je gebruikt na moeten gaan of de afbeeldingen die in de nieuwsbrief staan wel getoond mogen worden.

Ligt het probleem op een ander vlak dan horen we dat graag van je.

Redactie 


Beste mensen, wat maken jullie altijd een prachtige en interessante nieuwsbrief. Erg fraai!

Maarten.

We doen het graag en met veel plezier Maarten, dank voor het compliment.

Redactie