Ah, dat is nog eens leuk. Iemand die gelijk een duit in het zakje doet (naar aanleiding van onze aankondiging dat we aandacht gaan besteden aan Apple) en een tip geeft aan Apple-gebruikers. Graag geven we de tip over MP3Gain Express onder dank aan jullie door.

Apple-gebruikers die ook handige tips hebben zijn van harte welkom om deze aan de redactie door te geven.

(CorVerm)

Vaak is het toch nog wel zoeken naar geschikte applicaties voor je Apple, die voorheen als Windows gebruiker zo vanzelfsprekend waren. Zo gebruik ik bijvoorbeeld MP3Gain om mijn muziek op een gelijk volume te houden ("normaliseren" heet dat dan officieel). Want het is toch heel ergerlijk als je steeds weer het volume moet aanpassen als je een afspeellijst afspeelt.

juli 2014: gain..jpg

MP3Gain Express is een applicatie die je helpt de MP3-bestanden te analyseren en uiteindelijk het volume van de MP3-bestanden gelijk te maken. De applicatie wordt geleverd met een intuïtieve interface waardoor je gemakkelijk begrijpt hoe deze tool werkt. Zodra de MP3-bestanden in de applicatie zijn toegevoegd kun je zien hoe het met het er aantal dB voor staat. Standaard staat het aantal dB op 89 en ik beveel ook aan om het op dit niveau te laten staan, maar je kunt het ook anders instellen bij Output Volume. Als de MP3-bestanden allemaal zijn ingeladen klik je op de knop “Apply Gain”. Je ziet dit vanzelf want je kunt pas op die knop klikken als alle bestanden ingeladen zijn. In een mum van tijd is de klus geklaard.

Tot nog toe bevatte de grootste map die ik omgezet heb zo’n 3000 bestanden. Het is een verademing wanneer je niet steeds weer naar je volume knop hoeft te hollen om de muziek harder of zachter te zetten.

Als je voor de eerste keer gebruik maakt van dit programma, vergeet dan niet om een back-up van je bestanden te maken voordat je met MP3Gain aan de slag gaat. De applicatie zou prima moeten werken, maar soms kan het weleens mis gaan.  

MP3Gain Express voor Apple is hier te downloaden.